Ste vedeli, da je britanski komik tudi glasbenik? Foto: EPA
Ste vedeli, da je britanski komik tudi glasbenik? Foto: EPA

54-letni Britanec, ki se je kot ekscentrični, a genialni zdravnik dr. Gregory House v nadaljevanki Zdravnikova vest v zgodovino zapisal kot najbolje plačani igralec vseh časov v dramski tv-seriji, je zaslovel v 80. letih kot polovica komičnega dua Fry in Laurie, ki sta ga zasnovala s prijateljem Stephenom Fryjem. Zaigrala sta tudi v kultni humoristični seriji Črni gad.

Laurie je šolan glasbenik, klavir je začel igrati pri šestih letih, poleg tega inštrumenta obvlada še kitaro, bobne, orglice in saksofon in poje. Svoje glasbene talente je pokazal v več igralskih vlogah, tudi v Zdravnikovi vesti. Kot soloizvajalec - najbolje se počuti v bluzovskem žanru - je izdal dva albuma, aktualni Didn't It Rain je izšel 6. maja letos.

Laurie je izdal tudi knjigo, triler The Gun Seller, ki je v slovenščini izšel pod naslovom Pokapuška, menda avtor načrtuje filmsko priredbo. Na drugi roman z delovnim naslovom Paper Soldiers pa bo očitno treba še malo počakati, saj se zadnje čase Hugh posveča glasbi. Morda ga bomo na odru kmalu videli tudi v Sloveniji ...