Duran Duran, popikone iz 80. let, prvič prihajajo v Slovenijo. Foto: Organizator
Duran Duran, popikone iz 80. let, prvič prihajajo v Slovenijo. Foto: Organizator

Cene vstopnic za novo prizorišče ostajajo enake, za obiskovalce, ki so že kupili vstopnice, pa menjava ne bo potrebna. Kontingent vstopnic, ki so na voljo, je zaradi nekoliko manjšega prizorišča v Križankah temu primerno zmanjšan.

John Taylor, Roger Taylor, Nick Rhodes in Simon Le Bon, izvirna zasedba skupine Duran Duran, bo 14. julija v sklopu turneje All You Need Is Now prvič obiskala Slovenijo. Koncert, ki naj bi se po prvotnem načrtu zgodil na zunanjem prizorišču Gospodarskega razstavišča ob 21.00, se je organizator dogodka odločil prestaviti v Križanke.

Selitev tudi zaradi muhastega vremena
Kot pojasnjujejo v AMC Studiu, ki je organizator koncerta, so se za spremembo prizorišča odločili, ker menijo, da so Križanke pri obiskovalcih tovrstnih dogodkov veliko bolj priljubljeno koncertno prizorišče in da bo koncert skupine Duran Duran v Križankah veliko bolj nepozabno doživetje.

Prav tako je k odločitvi prispevalo letošnje muhasto vreme. Koncert bi se na Gospodarskem razstavišču namreč zgodil na prostem, organizator pa v primeru dežja ni želel tvegati razočaranja obiskovalcev. Križanke, ki so zaščitene s streho, bi tako ob dežnih kapljah nudile ustrezno zavetje obiskovalcem in številnim prihranile slabo voljo ob morebitnem dežju.