ManuElla na rdeči preprogi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ManuElla na rdeči preprogi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenske zastave visoko v zraku mestne hiše. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Po mimohodu vseh 42 držav, med katerimi je bila tudi slovenska delegacija na čelu z ManuEllo in Jannikom pred Euroklubom, se je dogajanje preselilo v mestno hišo. Tam pa se je vse vrtelo okoli švedskih avtorjev in producentov (poseben miks je bil posvečen Maxu Martinu) in izvajalcev - predvsem evrovizijskih.

Tako je na začetku krajšega programa najprej nastopil Måns Zelmerlöw, sledili pa so mu Loreen, Charlotte Perrelli, Richard Herrey in na koncu Carola s pesmijo The Winner Takes It All. Po koncu pesmi pa se je po veličastnih stopnicah sprehodil prav Ulvaeus, ki so ga nastopajoči sprejeli z velikim aplavzom. Priznal je, da je eno izmed najpogostejših vprašanj, ki ga dobiva te dni, kam bi se uvrstila Abba, če bi nastopala letos. A kot je dejal, je primerjava nemogoča.

Priprave na izbor za Pesem Evrovizije 2016 je mogoče spremljati na MMC-jevem portalu EMA Evrovizija, na Facebooku, Twitterju, Instagramu in kanaluYouTube ter na Snapchatu (EmaEvrovizija).

Zbrane je pozdravila županja Stockholma Karin Wanngård. Izvršni nadzornik Evrovizije Jon Ola Sand je tudi uradno razglasil začetek evrovizijskega tedna. Že zjutraj so pred Eurokubom obesili vseh 42 zastav - v čast vseh nastopajočih - na posebni slovesnosti. Evrovizijsko druženje se je sinoči nadaljevalo ob plesnih ritmih v mestni hiši in Euroklubu.

Več utrinkov si lahko pogledate spodaj.