Nizozemska predstavnica se je na Dunaj pripeljala z letalom, toda po cestah se njena promocija nadaljuje z avtodomi slovenskega proizvajalca, ki so potiskani z njeno podobo. Foto: Facebook stran izvajalke
Nizozemska predstavnica se je na Dunaj pripeljala z letalom, toda po cestah se njena promocija nadaljuje z avtodomi slovenskega proizvajalca, ki so potiskani z njeno podobo. Foto: Facebook stran izvajalke
false
The Makemakes so počaščeni, ker bodo lahko zastopali svojo državo na domačem terenu. Foto: Jernej Kokol
Daniel Kajmakoski
Makedonski predstavnik je bil v Sloveniji pretekli teden. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Priprave pred odhodom so končane in zdaj so pred evrovizijskimi predstavniki vaje, druženja in številni intervjuji. Toda slovensko ne bo obarvan samo nastop Maraaye, pretekli teden je namreč pri nas vadil korake za nastop makedonski predstavnik Daniel Kajmakoski pod budnim očesom koreografinje Mojce Horvat.

"Sem velik oboževalec slovenske pesmi. Je prva, ki sem jo vzel za svojo. Mislim, da ste veliki favorit. Na tej točki moram pohvaliti celotno delegacijo in ekipo, ki je pripravila evrovizijsko pesem in nastop. Mislim, da je Slovenija letos postregla z najboljšo pesmijo do zdaj," je dejal v pogovoru Kajmakoski, ki se bo predstavil v prvem polfinalu.


Vse o poti Maraaye na Dunaj najdete na:

- uradni strani Facebooka,

- Instagramu

- in na naši interaktivni podstrani.

Poleg makedonske je bila v Sloveniji že marca avstrijska delegacija v sklopu velike promocijske turneje po Evropi. Njihovi predstavniki The Makemakes so se najprej ustavili prav v Ljubljani. "Zelo nam je všeč slovenska pesem. Gre hitro v uho. Marjetka je dobra pevka. Všeč mi je. Ima dobre možnosti," je dejal pevec skupine Dominic Muhrer.

Za Slovenijo se vse začne 14. maja
Avstrijski predstavniki bodo svojo pesem predstavili šele 23. maja v finalu, kamor so se uvrstili neposredno zaradi lanskega zmagoslavja pesmi Rise Like A Pheonix, ki jo je zapela Conchita Wurst. 33 držav pa je začelo prve vaje že danes. Slovenska predstavnika prva vaja čaka 14. maja ob 17.50, druga pa 16. maja ob 18.10.

Spodaj si lahko pogledate, kaj vse so še dejali makedonski in avstrijski predstavniki med gostovanjem v Sloveniji.