Hannah v pogovoru s sedmo silo. Foto: Uradna Facebookova stran Hannah
Hannah v pogovoru s sedmo silo. Foto: Uradna Facebookova stran Hannah
Hannah
Pevka je v Amsterdam odletela v dopoldanskih urah. Foto: Uradna Facebook stran Hannah

Med 25 udeleženci bo tudi slovenska predstavnica, ki je na sever Evrope odletela zjutraj in se popoldne že "spopadla" s sedmo silo. "Pošiljam vam ljubezen iz sLOVEnije, edine države na celem svetu, ki vsebuje besedo 'love' (ljubezen op. a.) v imenu države," je dejala pevka v enem izmed intervjujev evrovizijskim oboževalcem.
Poleg Hannah bodo tako nastopili predstavniki Estonije, Izraela, Moldavije, Srbije, Italije, Romunije, San Marina, Gruzije, Rusije, Grčije, Hrvaške, Bolgarije, Irske, Avstrije, Ukrajine, Francije, Švice, Belorusije, Makedonije, Belgije, Malte, Litve, Finske in Albanije. Med vsemi izvajalci, ki so potrdili svojo udeležbo, bo manjkal le latvijski predstavniki PeR.

Predstavitve pesmi si lahko ogledate s pomočjo MMC-jevega interaktivnega evrovizijskega zemljevida, ki ga najdete na podstrani Evrovizija 2013.

Med izvajalce se je pomešala tudi trikratna švedska predstavnica na Evroviziji in tudi zmagovalka izbora leta 1991 Carola, ki je z nastopajočimi delila svoje izkušnje in nasvete. Njeno glavno sporočilo pa je bilo: "Uživajte na poti, ki vas vodi na izbor. Uživajte v vsakem trenutku, ker se bo končala, še preden se boste zavedli," poroča spletna stran Eurovisioninconcert.nl.

Priprave Hannah na Evrovizijo lahko spremljate na njenem uradnem profilu na Facebooku ali pa na uradnem profilu na Twitterju.

Tradicionalni predevrovizijski koncert velja za medijsko najbolj odmeven predevrovizijski dogodek, ki ga podpira tudi evropska radiodifuzna zveza EBU. Gostiteljici večera bosta Linda Wagenmakers in Marlayne Sahupala, ki sta zastopali Nizozemsko v letih 2000 in 1999.

Čakajoči na maj
Koncert pa velja za veliko promocijsko generalko pred samim evrovizijskim spektaklom, ki bo potekal maja. Hannah se bo evrovizijskim oboževalcem predstavila že v prvem predizboru 14. maja pod zaporedno številko tri. V Malmö pa bo odpotovala že 5. maja, kjer jo skupaj s plesalci Maestro in dvema spremljevalnima vokalistkama iz Danske pred odločilnim večerom čaka še teden dni intenzivnih priprav in vaj. Znano pa je tudi že, da bo v Malmöju pevka nosila kreacijo oblikovalke Jelene Proković.