Snemanje prvega dela evrovizijske razglednice z Maraayo je potekalo na obrobju Ljubljane. Foto: RTV SLO/EMA
Snemanje prvega dela evrovizijske razglednice z Maraayo je potekalo na obrobju Ljubljane. Foto: RTV SLO/EMA
Tako kot preostali tekmovalci na letošnji Evroviziji sta tudi Maraaya prejela posebni paket z vabilom. Foto: RTV SLO/EMA
Večjo vlogo kot Maraaya je v prvem delu snemanja imel Šmit, ki je pošiljko vozil po različnih delih Ljubljane. Foto: RTV SLO/EMA

"Vsaka država dobi paket in prevzem je dokumentiral režiser z avstrijske televizije," je dejal o petkovem dopoldanskem snemanju Raay. A skupaj z Marjetko sta posnela le del razglednice. "Drugi del razglednice pa bomo posneli na Dunaju. Prvega aprila. In to ni šala," je v smehu dodala Marjetka.

Družbo na snemanju jima je delal voditelj letošnje Eme Nejc Šmit v vlogi poštarja, ki jima omenjeni paket prinese. Ta koncept prinašanja pošiljke rdeča nit vseh letošnjih razglednic - torej krajših predstavitvenih videov posameznega predstavnika.

Vse o pripravah na Evrovizijo najdete na:

- uradni Facebook strani,

- Instagramu
- in na naši interaktivni podstrani.

Poleg snemanja pa je za njima precej drugih medijskih obveznosti, kjer je bila ena izmed bolj izpostavljenih tem, kaj sta Maraaya. "Veliko so govorili, da sva duet, tandem, platforma, ampak najboljše poimenovanje je dvojec, ker nisva duet, ki poje in igra. Jaz predstavljam producentski, ona pa pevski del, čeprav Marjetka kdaj tudi 'pošimfa' kakšen zvok," je v smehu pripomnil Raay.

Ideja je, da ostane ime s trdim r-jem tudi v tujini. "Se pa zavedamo, da zaradi dveh a-jev naju kdo zamenja za Mariah ali pa tako imenujejo Marjetko. Eden izmed naslovov po zmagi na Emi je bil na primer: "Na Evrovizijo gresta Maraaya in Raay." Dva Raaya in ena Marjetka. Tega si ne želite videti," se je šalil Raay.

Dvojec, ki bo zastopal Slovenijo na Evroviziji, se je ta teden ukvarjal tudi z odločitvami, kdo bo sestavljal njuno ekipo na Dunaju. Na Emi sta v zaodrju spremljevalne vokale peli Lea Sirk in Karin Zemljič. Ekipa se ne bo veliko spremenila, čeprav o imenih še ne želita govoriti. "Ostaja zelo podobna ekipa, razen ena izmed spremljevalnih pevk - Lea Sirk -, ki bo visoko noseča, bo ostala doma," je pojasnil Raay.

Z Laro na Dunaj
A več pozornosti kot spremljevalne pevke je požela plesalka oz. violinistka Lara Balodis Slekovec. Raay in Marjetka sta že med Emo poudarjala, da Lara ni tipična plesalka. "Mi je ne naslavljamo, da je plesalka, ker je violinistka," je dejal Raay in dodal: "Tako ali drugače ne smemo igrati v živo, tako da sva postavila ob sebe nekoga, ki to samo uprizarja."

S plesalko so se prvič spoznali prek pevke April, saj je Lara skupaj s sestro dvojčico sestavljala plesno skupino Aprilčice. "Prvič smo se srečali pred približno štirimi leti, ko sem bila plesalka od pevke April in tam so se srečale naše poti," se je spominjala Lara.

A še preden bo znano, kdo poleg Lare še potuje na Evrovizijo, bosta v prihodnjih dneh Maraaya objavila videospot za zmagovalno pesem Eme Here For You, katerega del sta že objavila ta teden na družbenih omrežjih.

Več o snemanju razglednice in načrtih pa izveste v spodnjem videu in fotogaleriji.