Evrovizija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 54 glasov Ocenite to novico!
Maraaya
Maraaya je ime, ki se je zapisalo kot zmagovalno na 20. slovenskem izboru za pesem Evrovizije. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Maraaya in Marko Filli
Zmagovalcema je nagrado podelil generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Maraaya
Čestitke zmagovalcema so deževale cel večer. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Maraaya
Evrovizija bo potekala 19., 21. in 23. maja na Dunaju. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Maraaya in Rudi Bučar
Maraaya in Rudi Bučar v prijateljskem objemu po razglasitvi superfinalistov. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Jan Kok
Dogajanje v zeleni sobi ste lahko spremljali v živo - dogajanje pa je povezoval Jan Kok. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Dodaj v

Maraaya: "Taka pesem ne potrebuje cirkusa!"

Na Evroviziji bo Slovenijo zastopala pesem Here For You
1. marec 2015 ob 08:18,
zadnji poseg: 1. marec 2015 ob 16:31
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Uživala sem od prve do zadnje minute Eme," je v prvih minutah po razglasitvi superfinalistov dejala Marjetka Vovk - pevka zasedbe Maraaya, ki bo predstavljala Slovenijo na Evroviziji maja na Dunaju.

"Mislim, da je težko reči, da nekdo nekaj pričakuje, kajti nikoli ne veš, kakšni so v tistem trenutku kriteriji ocenjevalcev. Spremljal sem zelo pozitivne komentarje in odzive iz tujine. Videla sva jih oba in dali so nam veliko moči. Po tiho sva upala, da bi lahko bila ena izmed superfinalistov, ampak vseeno, tu so bile tri oz. štiri zelo močne pesmi. Na koncu nikoli ne veš, kaj je z nastopi. In ko jih vidiš, se tako ali tako izgubiš, kaj si, kdo si," je Marjetko dopolnil Raay. Ta je bil tokrat v ozadju. "Igral sem klavir. Če se me ni slišalo, pa ni moja težava," je dejal Marjetki v eni izmed njunih šaljivih izmenjavah besed.

Vse o pripravah na Evrovizijo najdete na:

- uradni Facebook strani,

- Instagramu

- in na naši interaktivni podstrani.

Par je tako po letu 2008, ko sta se s Turbo Angels in pesmijo Zabava prvič predstavila na Emi, in po letu 2010, ko sta nastopila s Tangels in pesmijo Kaj in kam, le okusil zmago v vlogi izvajalcev. To je sicer tretja zmaga za Raaya v dobrem letu, potem ko se je kot avtor podpisal pod lanski evrovizijski pesmi Round and Round (ki jo je odpela Tinkara Kovač) in Nisi sam/Your light (ki jo je na otroški Evroviziji odpela Ula Ložar).

Minimalizem in umirjenost
"Cela ekipa je bila super. Vse je bilo skladno. Marjetka je bila mirna. Nisem še videl tako mirne izvajalke, no, morda lani Tinkara, ampak to je rezultat dela 20 let. Zato sem jo samo občudoval. Vesel pa sem, da je to mirnost zmogla tudi Marjetka," je po zmagi dejal Raay. V telefonskem glasovanju, ki je odločilo zmagovalca, je pesem Maraaye Here For You prejela 7.311 od skupno 12.760 prejetih glasov, Bučarjeva Šaltinka pa torej 5.449.

"Cel nastop sva pripravila zelo neevrofično. Lotila sva se ga zelo profesionalno. Predvsem z zmernostjo. Razmišljala sva o tem, kaj naj ljudje začutijo ob pesmi in ne o tem, kaj je evrovizijsko," je priznal Raay.

Predvsem pa sta bila mnenja, da je manj več. "Taka pesem ne potrebuje cirkusa, ker sva želela, da bi prišla do izraza pesem. Po pomoč nisva šla h koreografu, ampak k našemu prijatelju, sicer režiserju - Igorju Zupetu. On je bil naš kreativni direktor. Po navadi to dela koreograf, ampak nam je on v dvorani postavil posebej nastop. Ciljali smo na minimalizem in videli smo, da se z njim zna veliko doseči," je še dejal Raay.

Žirija je imela letos težko nalogo, kar so potrdile vse tri žirantke - tudi same predstavnice Slovenije na Evroviziji - Darja Švajger, Maja Keuc in Tinkara Kovač. "Moram priznati, da sem se zelo težko odločala med vsemi nastopajočimi, zato ker sem v vsakem zaznala kakovost. Na koncu pa smo si poskušale predstavljati predstavnika na Evroviziji in ne pri nas. Na podlagi tega smo se odločile," je dejala Keuc in dodala: "Mislim, da imamo kar dobre možnosti na Evroviziji."

A pretirane žalosti med drugimi nastopajočimi ni bilo. "Zelo sem vesel. Upam, da bo šla pesem čim hitreje med ljudi, da jo bodo sprejeli," je po izboru dejal Bučar in dodal: "Pesmi je treba dati čas. Pri "Sen znala jes" se je to zgodilo v 'šusu'. Ta pesem pa očitno potrebuje nekaj časa. Moram poudariti, da bo pristala na prihajajočem albumu in za njo stojimo stoodstotno."

Podobno kot Bučar je slavje znova ušlo iz rok Alyi, ki se je tokrat - v petem poskusu - predstavila skupaj z Nenom Belanom. "Moram priznati, da sem zelo navdušena nad izvedbo Maraaye. Pesem ni na prvo žogo, malo se moram navaditi - ampak je pa vrhunska! Zelo sem zadovoljna. Sicer je bila težka borba, ker mi je bil tudi Rudi všeč," je dejala Alya. "Pesem je evrovizijska, ampak najbolj mi je bil všeč Rudi. On je bil moj favorit. Ampak Maraaya dobro poje, mislim, da bo prišla visoko," jo je dopolnil Belan.

Pogled stare šole
Toda moderni zvok ni prepričal vseh. "Sem še stara šola. Vsi prisegajo na moderne trende in zvok. Ko sem lani gledal Evrovizijo, tega modernega zvoka in naših kolobocij, kako mora biti vse v duhu časa, nisem opazil. Pomemben je dober nastop in dobra pesem. Še vedno pa stojim za tem, da mora biti dober vokalist," je dejal avtor glasbe Glas srca in stari znanec Eme Aleš Klinar. Avtor aranžmajev za Glas srca in Mava to ter lanski drugouvrščeni (s skupino Muff) Miha Gorše pa je ob tem poudaril, da je prepričan, da bo zmagovalna pesem zelo dobro sprejeta na radijskih postajah. "Uvrstitve na Dunaju ne bi komentiral, ker poznamo samo eno pesem, jim pa želim srečno," je še dodal Gorše.

Napovedi ...
O odlikah pesmi sta se razgovorili tudi pevka skupine I.C.E. Renata Mohorič in Jana Šušteršič. "Je zelo zanimiva pesem in vokal. Mislim, da na Evroviziji lahko naredijo veliko," je dejala Mohoričeva. Šušteršičeva pa je pesem označila za odlično: "Sem stoodstotno iskrena, da mi je bila vsaka pesem všeč. Če govorim o 16-letni heavyrockerici Jani, bom rekla I.C.E., ker so 'd'best'. Če govorim o Jani, ki je pol Slovenka, pol Srbkinja, bom rekla Rudi! Če pa rečem kot nekdo, ki je odraščal z ameriško glasbo, bom rekla Maraaya. Vem, da so vsi dali največ od sebe in da bo Maraaya zelo dobro predstavljala Slovenijo na Evroviziji."

Več pa si lahko pogledate v galeriji in videu spodaj.

Vse o pripravah na Evrovizijo najdete na:

- uradni Facebook strani,

- Instagramu

- in na naši interaktivni podstrani.Klavdija Kopina, foto: Jani Ugrin
Neno Belan
Tim Kores in Nejc Šmit
Tim Kores
Darja Švajger
Jana Šušteršič
Lea Sirk in Anja Baš
Maraaya
Figoni
Rudi Bučar en Figoni
Rudi Bučar in Tim Kores
Rudi Bučar
Matej Sušnik (I.C.E.) in Alya
Alya, Lea Sirk, Anja Baš, Ana Kučan in Katarina Jurić
Clemens
Martina Majerle
Rudi Bučar
Jana Šušteršič
Neno Belan
Maestro
Tim Kores, Dejan Radičevič in  Marko Duplišak
Tim Kores
I.C.E.
I.C.E.
Clemens
Lara Balodis Slekovec
Maraaya
Mitja Bobič (Figoni)
Rudi Bučar en Figoni
Rudi Bučar en Figoni
Martina Majerle
Nadiya Bychkova
Alya in Neno Belan
Jana Šušteršič
Rudi Bučar en Figoni
Rudi Bučar en Figoni
Maraaya
Maraaya in Rudi Bučar
Maraaya ter Rudi Bučar en Figoni
Maraaya ter Rudi Bučar en Figoni
Maraaya ter Rudi Bučar en Figoni
Maraaya ter Rudi Bučar en Figoni
Maraaya
Maraaya
Maraaya
Maraaya
Maraaya
Maraaya
Maraaya, Ljerka Bizilj in Mario Galunič
Prijavi napako
Komentarji
mr.annonymus
# 01.03.2015 ob 08:50
Lahko pošljemo na Evrovizijo dobesedno telička in pastirja, lahko pa res top komad. Pa ne bo imelo nobene veze. Zakaj? Ker je Evrovizija čista politika. Lani je zmagal/zmagala Wurstova, ker so pač za njo v veliki meri glasovali geji (pa sam nimam niti najmanj proti gejem, vendar si zaradi same pesmi ni zaslužil/a zmage). In tako bo tudi letos. Meni je žal, vendar tako na Evroviziji je, politika.
podatnik
# 01.03.2015 ob 09:12
Maraaya, Raay, Alya.... Ajajajaj....katera dežela je že to?
bobbek
# 01.03.2015 ob 09:08
kaj mislite,ce bi bil Conchita Slovenec,da bi lani zmagali,mislim,da ne
london1982
# 01.03.2015 ob 09:28
Običjano, ko so nas tuji ESC fani hvalili, da imamo dobro pesem, smo popušili.
čik
# 01.03.2015 ob 09:28
kako predvidljivo.raay in bučar v finalu :)
Bivši uporabnik
# 01.03.2015 ob 08:44
škoda dnarja
Arnolfus
# 01.03.2015 ob 08:42
Ta angleški "indipendent" stil mi je kar všeč in sem prepričan, da bo tudi ostali Evropi. Vsekakor bolj kot dosedanje pošiljke slovenskih hitov.
koksli
# 01.03.2015 ob 11:03
Komentar na youtubu (seveda ni iz Slovenije) pove veliko:

The only ones who dislike the song in comments - are from Slovenia. Sad.
Great song!
lukace5
# 01.03.2015 ob 08:38
Meni komad sicer ni nič posebnega, sem si pa EMO pogledal s punco ki je Rusinja in sta ji bila finalna komada všeč. Pravi da bi Rusi in Ukrajinci sicer glasovali za Rudija ampak tudi zmagovalni komad bo pri njih dobil nekaj točk. Pa poglejmo kako se bo odrezal pri bratih)
Perfekcionist
# 01.03.2015 ob 10:30
Dejte ga no nehat srat s tem kolk to stane. Lani so bli stroški predstavljeni in bili mizerni pa je bila evrovizija na Danskem, ne pa v sosednjem Dunaju. Pa tudi evrovizija je tudi pri nas pač zelo gledan šov in kolikor se spomnim je imela novica na dan evrovizije tudi na tem portalu rekordno število komentarjev.

Kar se pa tega članka tiče, se pa z Raayem ne strinjam. Evrovizija je cirkus, hočeš nočeš in to iz vseh pogledov. Sem mislil, da on to ve, glede na to, da je vsako leto tam. Tako da govorit, da "pesem ne potrebuje cirkusa" in pa, da so "Ciljali smo na minimalizem in videli smo, da se z njim zna veliko doseči," le kaže, da ne zna sprejet dobronamerne oz. bilokatere kritike gledalcev. Pri pesmi so vsi bili pozitivni kar se tiče skladbe in pač nihče glede nastopa. Če zadeve ne bo spremenil, bo s tem poslušalcem pokazal, da ne ustvarja za njih tj. Slovenijo, kar pa je v nasprotju z načeli pravega umetnika.

Predlogi za cirkus v tej skladbi:
1. izgled pevke: raje njo obleci v tisto v kar je bla oblečena tista kvazi plesalka, pa poliki ji lase ji bl paše
2. kvazi plesalko skensli in dodaj eno seksi skupinco plesalk/plesalcev z električnimi violinami (aja pa nej jih dejansko držijo v roki), nej bodo v črnem pa recmo z belimi maskami (če ne veš kaj je to samutipki v google "white mask"). pa nej tekom marjetkinega petja mirujejo ko pa pride bit z violinami pa se sinhrono začnejo gibat
3. špili na en mal jači klavir (recimo kot ga je imela romunija na esc 2010) pol nej se ti pa pevka mal približa tekom petja
elko
# 01.03.2015 ob 09:25
Tujci po evrovizijskih forumih so zelo navdušeni nad našim komadom. Mogoče pa še kaj bo iz tega.
roccat
# 01.03.2015 ob 09:14
Rabimo promocijo
1-2-3
# 01.03.2015 ob 09:08
Mene je osebno Marjetka najbolj presenetila. Pesem sem slišal že prej in mi je bila izmed vseh največ všeč, vendar sem se bal, kako bo to ona odpela in da je pesem samo en autotune, pa je na koncu še bolše skoraj odpela kot pa je studijska pesem. Nastop je bil šibka točka, ampak to se da popravit. Če se samo spomnemo lansko leto in Tinkarin nastop na Emi, groza, back vokalistke so se vn metale, kot da so one zvezde vsega in je res zgledalo smešno, potem so pa naštudirali nastop in celo dobile nagrado za najbolše back vokalistke oz najbolši spremljevalni nastop na Evroviziji po mnenju gledalcev. Glede Rudija, meni je bil vredu in zanimiv, samo problem je, da ne bi bila podobna zgodba kot z Narodno zabavnim rockom, ko to so tudi bili drugačni in zanimivi, vendar pa veste kako se je končalo...
pardubice
# 01.03.2015 ob 11:35
@janken88

Jaz bi se fejst zamislu, če bi se tako razburu zaradi ene take stvari, kot je EMA.
_50centy_
# 01.03.2015 ob 10:05
Dekolte svajger:)
somebody_87
# 01.03.2015 ob 16:42
Ne vem jst kje vi vidite kakšno podobnost za Adele. Jst pri Marjetki vidim le podobnosti z Duffy, njen stil petja, njena ritmika, popolnoma vse identično.
slovenecnadunaju
# 01.03.2015 ob 11:53
Zelo dobronamerni predlogi za Maraayo..

Slušalke… So not. Morda je bila ideja da bi izpadlo kul ipd. ampak izpade res ful neumno. Bl na prvo žogco ne bi mogli brcnit mim. In slušalke so praktično prva reč ki se jo opazi. Maraaya deluje nekak klaustrofobično v njih, kt da bi bla odrezana z njimi od odra, sebe in publike.

Obleka. Bog pomagej! Dobesedno. Bolj birmansko, nunsko opravo bi težko namestil na njo- bolj pesmi neprimerno obleko tudi. A ni svoj čas Turbo Angels se fural s promocijo pljučne kapacitete obeh pevk, torej tud te Marjance alias Maraaye?

Plesalka. Please nooo! Ok, ko bi se kj razvijal ta ples, tko pa zgleda vse skup mal retardirano. Obleko lahko da Maraayi, če se ne bodo kj boljšega spomnal ji oblečt za Eurosong.

Raay. Raay. Raay. Mislim da se večina nas strinja, da ti je uspelo narest dobr komad, ampak prosim poskusi razumet, da na odru ne izpadeš dobro. Se še kdo spomne Nike Zorjan lani ko je v kamero rinla trikrat bolj kot Tinkara- kar ni prezrl praktično nihče- no, letos deluje Raay kot advanced verzija Nike Zorjan kar se tiče tega- kot da bi v evforiji tekmoval celo še s plesalko, ki itak zgleda kot da bad drug trip. Za Maraayo se med tema dvema zdi kot bi bila ena mumija.

Poglejte si nastop Maje Kevc ob Vaniliji, kako se muva po odru. Meow. Dejte vse iz odra, dejte Maraayi gor eno seksi obleko, ki ji bo pasala in nj se muva po odru kt ena mačka kot je. Ostali pa naj v zaodrju držijo pesti.

Čestitke za komad in za zmago.
Mety
# 01.03.2015 ob 11:41
Seveda me ne preseneča pljuvanje Slovencev, ker itak njihov "kulturni glasbeni" domet ne seže dlje od Severine, (b)Rozge in njima podobnih.

Meni je zmagovalna pesem dejansko tisto nekaj več, kar nam je do sedaj manjkalo. Preseneča me uvrstitev Rudija v finale. Ne trdim, da je slaba, vendar pa to vsekakor ni za Eurosong. Bolj je primerna za Gučo ali za kako rusko fešto. Skratka, zmagala je po mojem okusu najboljša pesem, ki so nam jo včeraj ponudili.

Moram pa RTV-jevcem povedati, da je bila sama oddaja, vodenje in ostalo na poraznem nivoju. Tudi scena zelo slaba. Ne vem. Vsak mesec od nas kasirate prispevek, pa ne premorete boljše scenografije, voditelja, v končni fazi tudi drugih gostov, ne vseskozi enih in istih. Več bi moralo biti poudarka na samem vzdušju v green roomu, pa malo bi morali pokramljati s tekmovalci o vtisih po nastopu, napetosti pred sporočitvijo rezultatov in podobno.

Tako so pa bile v ospredju tri dame - Darja Švajger, Maja Keuc (vidno slabo razpoložena ali utrujena - ne vem, kaj ji je bilo) in Tinkara Kovač. Vse v redu, vendar enostavno ne morejo biti vedno isti gostje. Tinkara vem, da je nekako "morala" biti zraven, kot lanska zmagovalka, ki je predala "štafetno palico" naprej, vendar Darja in Maja pa sta že kar stalnica, kar je postalo malo nadležno. Mar ne dobite nobenega drugega?

Sicer pa voditelj, kot da bi bil izbran zadnjih pet minut pred zdajci in še to preko kakega študentskega servisa, pa tudi sama zasnova showa porazna. Vsak nima žilice za to. Za naš denar bi se lahko bolj potrudili, ker to ni bilo nič od nič. Tudi pevke so bile zelo slabo naličene. Ne vem, kdo je skrbel za masko oz. ličenje, da se je skoraj vsaki videl vsak mozolj in pora. To je bila vsestransko gledano najslabša Ema do zdaj.

Čestitke pa zmagovalki še enkrat. Kritike iz tujine so v veliki večini pozitivne.
čik
# 01.03.2015 ob 10:32
katera smešnica je ta EMA.lahko bi bila dolga 15 minut.tistih par je itak brez veze nastopal,če se je vedlo kod bo finalist.raay in rudi,bi odpela potem pa še 5 minut za glasovanje in to je to ;)
sonor990
# 01.03.2015 ob 10:17
letošnja Ema je bila najslabša do sedaj. Pa ne govorim samo o skladbah, ampak celoten koncept "oddaje" je bil polom! Najslabši vokal včeraj pa Tim Kores
slovenecnadunaju
# 01.03.2015 ob 11:53
"Taka pesem ne potrebuje cirkusa!"

Točno tako.
Taka pesem ne potrebuje na odru pevke, plesalke in nekoga ki sedi za nekim smešnim klavirjem, ki se ga niti malo ne sliši.. glede na to, da tudi na uradni verziji komade se praktilčno ne sliši takega klavirja sploh je kot bi igral nekdo poleg še akustično kitaro. Tko da maš sceno na kteri en tip evforično (ne umirjeno ali minimalistično) igra na instrument, za kterga se zdi da ga sploh ni v komadu, medtem ko violina, ki ma pa centralno mesto v glasbeni kompoziciji je pa ni na odru in se tista plesalka še trikrat bolj neumirjeno trza vsakič ko zasliši da se pojavi violina, da še gledalce zaboli ta njena fantomska violina. Temu dodaj še mahanje v kamero in splošno "razlaganje" pesmi Raaya kar na odru v kamero kadar se le mimo pripelje, zelo neposrečeno obleko pevke, ki se stilsko z ničemer ne ujema in seveda pika na i- njen/njun prepoznavni simbol.. dejta še prosim enkrat premislit ne samo za Evrosong, ampak na splošno za kaj mal bolj izvirnega. k sliš se kot da bi ena smučarka imela za prepoznavni simbol pancarje in bi imela neko potrebo da gre povsod v njih. O tem so pisali tudi v tujini. Včeraj sem komentiral po nastopu sam nastop- pesem super, nastop zelo slab. Komentar mislim da je dobil od vseh komentarjev največ lajkov, 36 (in 3 minuse), tko da mislim da se je velik ljudi strinjalo, čeprav je bil komentar mal ciničen. Ga bom še enkrat postal, da bosta Maraaya morda si prebrala in razmislila.
Morgenstern
# 01.03.2015 ob 11:24
Uf, da bom pa jaz komentiral glasbo... Tega si pa nisem mislil hahahhaah. Ampak ok, meni osebno je pesem fajn! Ampak evrovizija se posluša z očmi, možgani evrovizijskega glasovalca pa se zapomnijo po presežku. Moj predlog za performans pa je tak - gugalnica iz stropa evrovizijskega odra, pevka na tej gugalnici in obleka na njen tako ogromna da prekrije ves oder! Ne hecam se! evrovizija vedno rabi neke presežke in dajmo ga mi v tem, da pridemo na oder z rekordnimi metri obleke!
DilanDog
# 01.03.2015 ob 09:30
Res je, ta pesem ne potrebuje cirkusa, ker ga že sama dva delata s temi slušalkami na glavi, katerih namen je samo njima jasen ! Tudi originalnost jima je šibka stran, ker za kopirat Adele, moraš res jajca imet, ampak sta roko na srce, daleč, daleč stran ! Drugače pa, a se še spomnite Ali Ena :
[ url]https://www.youtube.com/watch?v=w518
rGXG0IQ[ /url]
DE(j)MOKRA(s)T
# 01.03.2015 ob 08:34
Ta pesem je bolj za USAvizijo.
ecoboy
# 01.03.2015 ob 10:39
En nov slovenski plagijat!
SsDrag
# 01.03.2015 ob 10:22
vete kaj je pa men bedno? da tako pljuvate po našem! Saj ne rečem, da poveš, da ti ni všeč in zakaj ti ni všeč, ni pa treba sedaj boo-jat. Tako kot sta napovedali darja in maja pred razglasitvijo finalistov: "Eni nas bojo pljuval"

Mi je bila pa letošnja izvedba eme malo čudna. Zakaj so predvajali 7 skladb, a publika je lahko izbirala samo 2 skladbi.
Binder Dandet
# 01.03.2015 ob 09:29
Vceraj ravno ovjavo zmagovalca trofil med nakljucnim saltanjem. Vglavnem, cestitke tudi iz moje strani. Nisem si mislil, da bom kdaj njegovo pesem pohvalil.:) Predvsem pa njen glas.
senca
# 01.03.2015 ob 08:26
@senca odobrava.

Komad je kakovosten v vseh pogledih.

Srečno na Evroviziji.
doc-holly
# 01.03.2015 ob 16:58
če ne potrebuje cirkusa..čemu pa potem te slušalke na glavi???
kmetolizec
# 01.03.2015 ob 15:14


o-o
Madobromakaj
# 01.03.2015 ob 12:26
Dalrč najboljša izbira, kljub temu, da nisem največji fan Raaya.

Sicer pa že cel čas slišim izi drum 'n' bass verzijo v glavi.
Kao remix. Mislim, da bi se lepo izšlo. :)
jst_jst_jou
# 01.03.2015 ob 11:49
Ne razumem, zakaj se ljudje toliko zmrdujete. Meni se zdi pesem poslušljiva in energična in to je dovolj. Evrovizija je tako ali tako samo ena velika zabava in sem zadovoljen z našo predstavnico, pa tudi če ne dobi niti ene same točke. Glavno da se Evropa zabava ob glasbi in nastopih vseh predstavnikov. Na Evroviziji se ne rešuje političnih problemov, tako da se je neumno jokati in pritoževati, kot je pri nas v navadi. Malce se je treba v življenju tudi sprostiti in zabavati ;)
Primi123
# 01.03.2015 ob 09:40
nepričakovano, predlani v komisiji, lani pisla pesem, letos .... Upam da zgolj naklučje. Čeprav v Slo. takih naključni ni, je smo nepotizem, ....
tihomir
# 01.03.2015 ob 08:51
Škoda samo, da ni v slovenščini.
coffeecup
# 01.03.2015 ob 14:54
Pesem se zelo hitro prime v uho. Recept tri note in tri besede v moderni preobleki in s po moje, odličnim vokalom. Čestitke in srečno!
ettelewen
# 01.03.2015 ob 12:25
Zdaj se lepo vidi, da Slovenci sprozijo plaz nekonstruktivne kritike tudi nad komadom, ob katerem bi, ce ta ne bi nastopal na emi in ce ne bi vedeli kdo je njegov avtor, vsi navduseno prepevali, ko bi ga zavrteli na radiu...

Z dobrim odrskim nastopom (nihce ne govori o cirkusu, Raay, samo neki povezani celoti) ima tole vse sanse za top10.
Cestitke zmagovalcema in vso sreco na Dunaju :)
športek
# 01.03.2015 ob 12:10
hvala bogu, da sta zmagala, ker Rudijeva je za na festival narečnih pesmi. Sori tko je. Krasna pesem in želim čim boljšo uvrstitev
Eleni
# 01.03.2015 ob 12:02
Če bi zmagal Bučar z rusko pesmijo, nam milke ne bi več z Bolgarije pošiljali, ampak najbrž s Kitajske! :D

Prav, da je zmagala Maraaya. Dobra pesem, preprosta scena, izražena kritična drža do prepovedi igranja inštrumentov na odru ... super!
medic
# 01.03.2015 ob 10:19
Sam negativizem, kar je pač tipično slovenceljsko. Zato pa tudi ne delamo presežkov, ker vse ki bi to radi storili takoj potlačite.
Dajmo ji priložnost, tudi če pesem ni presežek vredna zmage.
republikBanana
# 01.03.2015 ob 09:11
Men je pa res TOP pesem, prvič sišal na Emi včeri, res TOP ... tudi če bo kao zadnja, kot privoščite nekateri Slovenceljni, je vsaj kvalitetna napram prejšnjim našim predstavnikom - naj vas spomnim: Duo Platin? Rebeka Dremelj? Karmen Stavec? in najhujš Kalamari in govedna - jao !!!!

bo zelo visko, zapomnite si to, ker je sveža in nekaj novega na ESC odru.
nanook
# 02.03.2015 ob 08:45
Murko vsaj prizna da igra dvornega (in pri tem dobro služi)...eni pa res mislijo da znajo delat muziko...no sej rezultat je konec koncev enak na koncu če ljudje to kupijo
outsid3
# 01.03.2015 ob 21:11
Retardo in retardesa lepo pojeta.
pikam_dopust
# 01.03.2015 ob 18:12
"Ker je Evrovizija čista politika."

In svizci so zavijali čokolado.

Ja, še posebej AUT je potegnila nore politične veze, da je Končita Vurštova lani zmagala!
Po tistem, ko se je vsako leto valjala po zadnjih mestih...
Leto 2014 je moralo biti v Avstriji res nekaj noro posebnega, da je njihova politična moč tako noro zrasla...

To, da je "Evrovizija itak politika, kjer Slovenci ne moremo zmagt, ker smo premajhni", je samotolažba SLO luzerjev v SLO glasbenem biznisu.

Na Evroviziji zmaga nekdo, ki je tako ali drugače poseben.
Pika.
To je vse, kar je treba dostaviti.
Originalnost.
Posebnost.
Na kakršen koli način že.

Mi pa vsa leta (tudi letos) tja pošiljamo več ali manj plagiate (akord gor ali dol, da pravno še vedno zdržijo definiciji originala).
Ki so sicer super, žal pa nekaj let prepozni - ker pač vedno prepisujemo, kar je naredil že nekdo drug in (upravičeno) pobral smetano.

Tudi letos bo tole padlo v predtekmovanju.
Povsem upravičeno.
Ker je dober obrtniški izdelek, ampak brez vsake izvirnosti.
In tudi letos bo RTVSlo (kolektivno skupaj z Raay Radio Oblak) maja vila roke, da je to zato "ker smo majhni" in "ker je Evrosong kuhinja".
Da je to le plehak izgovor luzerjev, dokazuje svetovna velesila s polovico globalnega prebivalstva, ki je zmagala lani...

Če se pa s tem stavkom misli, da je Evrosong kuhinja in sicer v Sloveniji, se pa globoko strinjam. Kao neka strokovna "žirija" treh dam, kobajagi neki objektivni razpisi in izbori, kjer čudežno vedno zmaga Raay, ki ima pa to neizmerno smolo, da ga navkljub tako noremu talentu in konstantnem nastopanju na Evrosongih poznajo samo SLO radijske postaje, itd itd itd itd. Ne vem, ali ljudje to res verjamejo? S(m)o res tako neumni? Poznam kup ljudi, ki se na Emo ne prijavljajo več preprosto zato, ker se jim z RTVSlo politiko ne da ukvarjat. Krasni glasbeniki. Marsikdo od njih dela krasno kariero. A na Evrosogu ga nikoli ne boste videli, ker "nisem nor, da se grem prodat" (če lahko citiram).

Jep - kdo bo o kuhinji vedel povedati več kot tisti, ki v njej kuhalnico vrti vsak dan?
Še sreča, da imam v avtu CDje in mi te SLO neužitne glasbeno/radijske gošče ni treba jest.
Špelca Golob
# 01.03.2015 ob 12:05
Sicer nisem gledala Eme, mi pa dec že cel dopoldan vrti zmagovalko in moram rečt, da se mi je res usedla v uho. Super komad!
Tebi jst jst you pa en velik plus za tvoje razmišljanje!
civil1953
# 01.03.2015 ob 10:16
Lepa pesem ! Na žalost Slovenci v Evrovizijski kuhinji ne moremo nikoli zmagati .
Haloo
# 02.03.2015 ob 08:37
Slovensko, nikar!
Počasi bomo izginili v Evropskem kotlu zmešnjav, tudi zaradi ne domoljubne drže. V primeru, da bi vse države v svojem jeziku izvajale svoje pesmi, bi se medsebojno spoznavali.
Sicer je pa vse, kar se predstavlja, eno samo "štancanje" brez, res neke kvalitete. Poslušanje tovrstne glasbe je samo sprejemanje hrupa, gledanje nastopajočih pa je zaradi nemogočih svetlobnih učinkov, katastrofa za oči.
GOLUŽAJOKA
# 02.03.2015 ob 02:55
tinkari kovač je lansko leto napisal komad letos je bil pa on med tekmovalci tinkara je pa ocenjevala, čaki mal a se sam men zdi tole mal koruptivno pa sploh nisem gledal pa ne vem kakšen je komad ampak vem pa da je Tinkara glasovala za njega tud če je bil njegov komad najslabši, in potem se sprašujejo zakaj ne pridemo v finale.
tenisač
# 01.03.2015 ob 21:47
A je bil Raay kdaj parner od Maše Medik?
clarus
# 01.03.2015 ob 18:56
1. Dolga obleka ne paše na tak komad, sploh pa ne v kombinaciji s slušalkami.
2. Statičen nastop, zato pesem malo izzveni. Morala bi se vsaj malo gibati po odru. Obrazna mimika - kot, da se ne počuti udobno.
3. Raayevo mahanje je pa odveč.

Torej izpiliti nastop, pesem ok.
Srečno!
cartekmedo
# 01.03.2015 ob 13:46
Sem zadovoljna s končnim rezultatom,torej da Maraaya gre v Avstrijo. Če bi Bučar zmagal bi me minilo spremljati Evrovizijo. Sem že mislila,pa ja ne bo Rudi zmagal in odvrtelo se mi je nazaj leto 2010.

Jezi me pa,da že spet eni slovenceljni hodite naokoli tujih forumih in kritizirate lastne izvajalce.
Enako kot pri Keucevi.
Kazalo