Glasba
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.0 od 12 glasov Ocenite to novico!
false
Jana Šušteršič in Karmen Kaan iz dvojca Mon'ami v družbi avtorjev njunih skladb Roka Lunačka in Blaža Hribarja. Foto: Jani Ugrin
Nuška Drašček
Najboljša v letošnji konkurenci je bila Nuška Drašček! Foto: Jani Ugrin

Dodaj v

Foto in video: Vpogled v zakulisje Popevke in zmagovalni večer Nuške Drašček

Na Popevki je zmagala skladba Tak dan
16. april 2017 ob 18:17
Ljubljana - MMC RTV SLO

12 tekmovalcev na festivalu Popevka, ki je potekala v sklopu Dni slovenske zabavne glasbe, je zadnji teden preživljalo na Gospodarskem razstavišču.

Vsa energija je bila usmerjena v večer izbora. Strokovna komisija je v veliki finale letošnje Popevke poslala Nuško Drašček s skladbo Tak dan, Mon'ami s skladbo Kušn me in Jano Šušteršič s skladbo Sama, občinstvo pa je nato za zmagovalko letošnje popevke izbralo Nuško Drašček.


Poleg omenjenih so se na Popevki predstavili še Matjaž Kumelj s skladbo Po svoji poti, Omar Naber s skladbo Miže, Aleksander Novak s skladbo Dotik stare Ljubljane, Mon'ami s skladbo Kušn me, Slavko Ivančič s skladbo Med valovi in oblaki, Po drugi strani s skladbo Na konec Ljubljane, Zala Smolnikar s skladbo Fant z ulice, Gašper Rifelj s skladbo Utrip srca, Alex Volasko s skladbo Nad Ljubljano se dani in Darja Švajger s skladbo Slutnja.

Več utrinkov iz zakulisja si lahko pogledate v spodnji fotogaleriji in videu.

K. K., foto: Jani Ugrin
Eva Boto
Lea Sirk
Eva Boto
Nastopajoči v muzikalu Vesna
Zala Smolnikar
Zala Smolnikar
Matjaž Kumelj
Nuška Drašček
Nuška Drašček
Eva Boto
Nuška Drašček
Omar Naber
Omar Naber
Omar Naber
Aleksander Novak
Mon'ami
Mon'ami
Mon'ami
Mon'ami, Omar Naber in Slavko Ivančić
Po drugi strani
Zala Smolnikar
Jana Šušteršič
Gašper Rifelj
Rok Lunaček, Jana Šušteršič, Mon'ami, Blaž Hribar
Zala Smolnikar
Jana Šušteršič
Alex Volasko
Alex Volasko
Alex Volasko
Darja Švajger
Prijavi napako
Komentarji
Deep_G
# 17.04.2017 ob 10:30
Slovenska popevka: razumem da RTV špara, ampak zakaj hudiča špara tako, pred očmi tv gledalca?! Ne more biti ISTA scena za Emo, Žaromete in Slovennsko popevko!
gasilka287
# 17.04.2017 ob 09:57
Glede zvoka ne vem, ker imam tv čisto utišan. Glede Zoretove pa: moja otroka sta pred leti nonstop poslušala njene Zvončke. Pesmice so bile noro dobro narejene. Polovico jih je sama napisala, zato sem se takrat pozanimala o njej, ker sem jo poznala samo kot pop pevko. Pred pop kariero je bila operna solistka(!) Kakšno glasbeno je že morala narest :). Drugače je pa baje zelo cenjena pedagoginja za pevce, za tehniko, dihanje in podobne zadeve...
primavera08
# 17.04.2017 ob 01:49
A je tonski mojster gluh? Grozljiv zvok na tv, naj strokovnjaki poslušajo in se malo zamislijo. Marta Zore v strokovni komisiji? A se hecate? A je sploh obiskovala nižjo glasbeno šolo? Toliko o vaši strokovni žiriji. Sramota!!!
Nove note
link
Futurski: Za našo glasbo ni računalnika. Z roko spreminjamo vsak filter posebej.
11
22. marec 2018 ob 06:25 "Trip", ki ga doživiš med vožnjo po prazni avtocesti sredi noči, za nekatere. Nežno, zasanjano risanje glasbenih pokrajin, za druge. To so Futurski - sveži val domačega synthpopa.
Več novic ...
Dnevi slovenske zabavne glasbe
link
Video: Spoznajte nastopajoče na festivalu Poprock
14
19. april 2017 ob 14:13 12 izvajalcev se že pripravlja na nastop na Gospodarskem razstavišču. V petek bo znano, kdo bo nasledil lanskega zmagovalca Poprocka Alexa Volaska.
Več novic ...
Kazalo