Rapati je začela pri 14 letih. Čeprav ima močen avstralski naglas, ko govori, rapa z ameriškim naglasom. Foto: EPA
Rapati je začela pri 14 letih. Čeprav ima močen avstralski naglas, ko govori, rapa z ameriškim naglasom. Foto: EPA
Glasbenica Charli XCX, ki z Iggy sodeluje pri pesmi Fancy, bo nastopila na podelitvi nagrad. Foto: EPA

Amethyst Amelio Kelly ali Iggy Azaleo, ki je pri rosnih 16 "pobegnila" v ZDA, je skladba Fancy letos izstrelila med zvezde. Če je na začetku veljala le za čedno dekle raperja ASAP Rockyja, je pri svojih 24 letih postala rekorderka. Je namreč prva izvajalka hiphopa, ki se ji je z isto pesmijo uspelo na prvem mestu ameriške lestvice Billboard Hot 100 obdržati šest tednov.

S šestimi nominacijami za nagrade AMA je tako prehitela stanovske kolegice, kot sta Beyoncé in Katy Perry. Za zmago se bo med drugim borila v kategoriji za glasbenico leta, in sicer skupaj z Johnom Legendom, Pharrellom Williamsom in Perryjevo, ki imajo po pet nominacij, ter z Lorde, ki je nominirana v štirih kategorijah.

Vse zmagovalce bodo določili oboževalci, ki lahko glasujejo prek spleta. Tako bodo izglasovali tudi pesem leta, govori pa se, da ima Azaleina skladba Fancy, ki jo izvaja skupaj z britansko glasbenico Charli XCX, veliko možnosti za zmago.

Po tri nominacije so si prislužili Beyoncé, Eminem, Imagine Dragons, OneRepublic in One Direction, nagrade pa bodo podelili 23. novembra v Los Angelesu.

Glasbenik leta:
Iggy Azalea
Beyoncé
Luke Bryan
Eminem
Imagine Dragons
John Legend
Lorde
One Direction
Katy Perry
Pharrell Williams

Najboljši novinec:
5 Seconds of Summer
Iggy Azalea
Bastille
Sam Smith
Meghan Trainor

Pesem leta:
Fancy - Iggy Azalea featuring Charli XCX
All of Me - John Legend
Rude - Magic!
Dark Horse - Katy Perry featuring Juicy J
Happy - Pharrell Williams