J.Lo je zaigrala glavno vlogo v filmu o življenju pevke Selene, kar ji je pomagalo na poti do slave. Foto: AP/Reuters
J.Lo je zaigrala glavno vlogo v filmu o življenju pevke Selene, kar ji je pomagalo na poti do slave. Foto: AP/Reuters

J.Lo je Seleno upodobila že v biografskem filmu (kar jo je popeljalo med zvezde), večkrat pa je tudi nastopila z njenimi skladbami. Tako se ji je poklonila tudi ob 20. obletnici njene smrti. Na prireditvi Billboard Latin Music Awards je zapela skladbe Bidi Bidi Bom Bom, Como La Flor, No Me Queda Mas in I Could Fall in Love.

Pevka Selena Quintanilla velja za prvo latinopevko, ki ji je uspel prodor na ameriški trg. Čeprav je sama vedno želela peti v angleščini, jo je oče najprej spodbujal k petju v španščini, s čimer je hitro zaslovela. Njen album Amor Prohibido iz leta 1994 je dosegel zlato naklado in nominacijo za grammyja.

Energična zvezdnica, ki so jo radi primerjali z Madonno, je bila prva, ki je pripeljala temperament latina v komercialni pop. Na žalost pa je njeno vzhajajočo kariero prekinila nesreča. Spomladi leta 1995, ko je imela Selena le 23 let, jo je v hotelski sobi ustrelila predsednica njenega lastnega kluba oboževalcev. Selena jo je namreč hotela odpustiti, ko je ugotovila, da ji krade denar. Dober mesec po njeni smrti je izšel njen zadnji album Dreaming Of You, na katerega je uvrstila tudi angleške pesmi.

"To je žalostna zgodba. Še vedno se me zelo dotakne, saj je močno zaznamovala tudi moje življenje," je povedala 45-letna Jennifer, ki je na prireditvi sicer vse očarala, tako s svojim nastopom kot s toaleto na rdeči preprogi. Nekaj utrinkov s podelitve nagrad si lahko ogledate v spodnji galeriji.