Deep Purple bi se morali v Ljubljani ustavili v sklopu aktualne turneje Now What. Foto: EPA
Deep Purple bi se morali v Ljubljani ustavili v sklopu aktualne turneje Now What. Foto: EPA

"Obveščamo vas, da zaradi tehničnih težav odpovedujemo koncert Deep Purple & Gibonni, napovedan za sredo, 16. julija 2014. Vsem, ki ste vstopnico kupili, se iskreno opravičujemo. Denar od kupljenih vstopnic dobite povrnjen na prodajnem mestu, kjer ste vstopnico kupili," so zapisali pri podjetju MIFI.

MMC-jev pogovor s klaviaturistom Donom Aireyjem, ki je v skupini Deep Purple našel svoje mesto leta 2002, si lahko preberete tukaj, z Gibonnijem pa tukaj.

Druga možnost, ki jo imate vsi, ki ste se koncerta že veselili pa je, da eno vstopnico za koncert v Ljubljani zamenjate za dve vstopnici za koncert Deep Purple & Gibonni, ki bo 15. julija 2014 v Zadru.

Koncert je bil sprva s Kongresnega trga v Halo Tivoli prestavljen zaradi velikega povpraševanja po sediščih, ki jih organizatorji niso mogli zagotoviti, pa tudi zaradi spremenljivega vremena.

Deep Purple bi se morali v Ljubljani ustavili v sklopu aktualne turneje Now What. Skupina, ki je bila skupaj z Led Zeppelin in Black Sabbath okronana za "nesveto trojico hard rocka in heavy metala", je za koncert pri nas, v Zadru in v tirolskem Kufsteinu pripravila posebno sodelovanje z enim najuspešnejših hrvaških glasbenikov Gibonnijem.

Dalmatinski glasbenik s pravim imenom Zlatan Stipišić je bil povabila neizmerno vesel, saj je bila prav skladba Smoke on the Water prva, ki se jo je naučil igrati na kitari. "Deep Purple so zame zelo pomemben bend, saj sem odraščal z njihovo glasbo," je povedal za MMC.