Koncerta zasedbe Duran Duran bi zagotovo bili veseli številni Slovenci. Foto: EPA
Koncerta zasedbe Duran Duran bi zagotovo bili veseli številni Slovenci. Foto: EPA

Zasedba, ki je nastala leta 1978 v Birminghamu, velja za eno najuspešnejših iz 80. let, igrali pa so vodilno vlogo v "drugi britanski invaziji" na ZDA. Do danes naj bi prodali več kot 100 milijonov plošč.

Duran Duran so redno sodelovali z modnimi oblikovalci, ki so jim ustvarili elegantno podobo, zaradi katere se jih je prijel vzdevek "najčednejši fantje rocka". Veliko pa so k njihovi priljubljenosti prispevali tudi provokativni videospoti, nabiti s seksualnostjo.

Pevec skupine Simon Le Bon je poročen s supermanekenko iz 90. let Yasmin Le Bon, ki je skupaj s kolegicami Naomi Campbell, Heleno Christensen, Evo Herzigovo in Cindy Crawford lani nastopila v spotu skupine za pesem 'Girl Panic!'.

Video, ki je dvigal veliko prahu, je režiral Jonas Akerlund, v njem pa vsaka izmed lepotic igra enega izmed članov zasedbe. Oglejte si ga spodaj, prilagamo še nekaj uspešnic Duran Duran.

Veselo novico za vse oboževalce zasedbe Duran Duran je "tvitnil" tudi Jurij Ban Hudohmet, glasbeni urednik na 1. programu Radia Slovenija, ki je na svojem Twitterjevem profilu napisal, da so se mu najstniške sanje uresničile pri 42. Ljubljana je že navedena tudi med koncertnimi datumi na uradni spletni strani skupine.