Lina je prvič prišla v stik z velikim evrovizijskim odrom v areni Aermec. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Lina je prvič prišla v stik z velikim evrovizijskim odrom v areni Aermec. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Lina bo na oder v finalu stopila tretja. Foto: MMC RTV SLO/K. K.

Za Lino Kuduzović sta prva vaja in sprehod po rdeči preprogi v okviru slovesnosti ob odprtju otroške Evrovizije, ki je bilo zaradi dogodkov v Parizu prestavljeno za dva dni.

"Na prvi vaji je bilo zelo lepo. Počutila sem se v redu," je dejala 12-letnica takoj po prvem stiku z odrom. "Oder je zelo velik. Še nikoli nisem stala na tako velikem," je priznala Lina in dodala: "Tudi dvorana je precej velika, zelo mi je všeč."

Dogajanje na otroški Evroviziji lahko spremljate:

- na družbenem omrežju Facebook,
- na Instagramu,
- na Twitterju
- ali pa se "sprehodite" po interaktivnem zemljevidu.

Slovenska delegacija je po vaji, kjer je Lina petkrat odpela svojo pesem Prva ljubezen/First Love, tudi podala svoje pripombe na scenski nastop, ki bo vodilo tehničnemu osebju na izboru za izboljšave do druge vaje v četrtek.

Po prestani prvi vaji je Lino čakal še sprehod po rdeči preprogi. Podobno kot preostalih 16 delegacij je tudi Lina na njej spregovorila nekaj besed. "Nisem pričakovala, da bo nastala pesem Prva ljubezen. Najprej sem hotela pisati o prijateljstvu, potem o svetu. Potem pa sem dobila idejo: 'Mami, moram pisati o prvi ljubezni, ker jo vsi doživijo,'" je razlagala Lina sinoči na rdeči preprogi gostiteljici večera. Ob tem pa je še dodala, da je otroška Evrovizija zelo 'kul' izkušnja, ki si jo bo za vedno zapomnila.

Več pa si lahko pogledate v spodnjem videu in galeriji s slovesnega odprtja izbora.