Člani skupine z novim singlom napovedujejo izdajo novega albuma, ki bo prišel na prodajne police 1. julija. Foto: Reuters
Člani skupine z novim singlom napovedujejo izdajo novega albuma, ki bo prišel na prodajne police 1. julija. Foto: Reuters

"Če vam je bil všeč prelomni glasbeni dosežek Pink Floydow Dark Side of the Moon, boste verjetno bolj nasprotovali naši novi plošči," so zapisali v tvitu ob objavi skladbe, ki so jo podprli z videom.

To ni prvič, da so Blinki poskušali zaobiti prevladujoča pravila v glasbeni industriji. Poppankovski trio je na albumu California iz leta 2016 postregel z dvema zelo kratkima skladbama Built This Pool in Brohemian Rhapsody. Hkrati pa ne smemo zanemariti skladbe Happy Holidays You Bastard iz leta 2001.

Trenutno zasedbo sestavljajo Mark Hoppus, Travis Barker in Matt Skiba, ki je nadomestil (po precej javnem razhodu) Toma DeLonga. Nekdanji pevec in kitarist "Blinkov" pa je v zadnjem času v ospredju rumenih medijev predvsem zaradi izjave, da je zapustil skupino zato, da bi razkril vesoljce.

"Ko se ukvarjate z nečim, kar velja za državno skrivnost, in imate talent, da se lahko sporazumevate s tem, kar zasledujete že celo življenje - nekaj, kar ima sposobnost, da spremeni svet -, je že dejstvo, da sem lahko majhen del tega, zelo pomembno za mojo življenjsko pot," je izjavil DeLonge v intervjuju za Science.Mic. Ob tem je poudaril, da njegov odhod iz skupine nima nobene zveze s Hoppusom ali Barkerjem.