Glasba
(6)

Poudarki

  • Obiskovalci so kar plezali in plezali na oder
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.2 od 20 glasov Ocenite to novico!
Prljavo kazalište
Koncert je skupina spet končala z izletom med slavonske tamburaše. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Oder skupine Prljavo kazalište je bil premajhen za vse

Hrvaški glasbeniki so spet navdušili svoje oboževalce
19. november 2010 ob 07:26
Ljubljana - MMC RTV SLO

Piše se leto ... katero že? Zvestim oboževalcem skupine Prljavo kazalište je pravzaprav čisto vseeno - tudi če je zgodba na odru že videna.

Med obiskovalci, ki so v četrtek zvečer obiskali koncert legendarne hrvaške glasbene skupine v ljubljanski Cvetličarni, je bilo precej tudi takih, ki so jih tja prišli poslušat tudi leta 2008. In zdelo se jim je, kot da so vstopili v časovni stroj ali pa doživeli deja vu.

Koncert so Prljavci spet zaokrožili z izletom med slavonske tamburaše, saj so se poslovili z nežno balado Uzalud vam trud svirači. Pred njo so obiskovalce tudi tokrat razvneli z poskočno Marino, pevec Jasenko Houra je spet uprizoril t. i. stage-diving in z odra skočil na roke oboževalcem. Prvi glas skupine Mladen Bodalec se je s kozarcem piva v roki med Mi pijemo spet pretvarjal, da je popolnoma pijan, skupaj z Jasenkom sta tudi letos malo ležala na tleh. Med obiskovalci se je tudi tokrat svetila hrvaška zastava in spet ni šlo brez Dinamovega nogometnega dresa.

A oboževalcem je bilo popolnoma vseeno, če gre za že videno - spet so navdušeno sprejeli miks balad Tu noč kad si se udavala, Ako tražiš nekoga, Na badnje veče, vreščali ob uspešnicah Ruža Hrvatska (Mojoj majci), Heroj ulice, Ma kog me boga za tebe pitaju, Ne zovi mama doktora. Na Jasenkovo vprašanje, če vedno, katera je skupna himna Slovenije in Hrvaške, so navdušeno zapeli refren: "Mi pijemo, cijeli dan i noć ...!"

Nočna mora za fotografe
Manj navdušeni nad predstavo pa so bili tisti, ki so poskušali skupino ujeti v svoj objektiv - slikanje mračnega odra, ki so ga "krasili" moteči bliski reflektorjev in oblaki umetne megle, je bilo praktično nemogoče.

Tokrat pa so bili obiskovalci tisti, ki so skupini pripravili presenečenje. Ob koncu koncerta je med pesmijo Marina pevec Mladen Bodalec na oder iz prve vrste potegnil dekle. Ko se je na drug konec odpravil še po eno, je za njegovim hrbtom na oder skočila druga. Pa tretja, četrta, peta. Za njimi še navdušeni fantje. In seveda hrvaška zastava in Dinamov dres.

Obiskovalci so kar plezali in plezali na oder, člani skupine so jih sprva poskusili ustaviti, nato pa so se raje posvetili držanju svojih inštrumentov, da jih poskakujoča množica ne bi prevrnila, in peli skupaj s svojimi oboževalci. Marino so nazadnje vsi (tudi predmeti) na odru preživeli brez poškodb, pod odrom so za popotnico (in pomiritev) dočakali le še Uzalud vam trud svirači, nato pa se je zaprlo še eno večerno poglavje v več kot 30-letni zgodovini skupine Prljavo kazalište.

Tina Hacler

T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
ALLOVE
# 19.11.2010 ob 09:03
Ok, Prljavo, poln koncert ..... vse lepo in prav. Amapk ta članek je napisan, kot da Prljavo pride v Slo res samo na dve leti. Pismo, v Prkemurju Prljavo polni vsaj 4 koncerte letno, pa se nobeden K***** ne zmrdne, da bi kaj napisal. Ko pa je koncert v prestolnici, pa se piše o tem, kot da bi bilo Prljavo največja zvezda na nebu. Guess what? V soboto so bili tudi v Prekmurju, bilo je nabito polno za manjšo vstopnino, pa tudi tukaj so ljudje plezali po odru in verjetno ponoreli še bolj kot močvirniki!
kleman3
# 19.11.2010 ob 09:08
Res je ja, pišejo kokr da jih že deset let nebi blo v Slo. Povsod jih je dost......
Andrej Trček
# 19.11.2010 ob 09:11
Nočna mora za fotografe? Ne.se.hecat :-) V Cvetličarni so "moteči bliski reflektorjev in oblaki umetne megle" prisotni na praktično vsakem koncertu. Malce moteč faktor je samo gneča, a je bila publika na Prljavem kazalištu super, kot tudi vzdušje v klubu in je bilo kljub gneči relativno enostavno fotografirat dogajanje na odru. Kot ponavadi sem bil prisoten na koncertu (kdor ga je zamudil, mu je lahko žal - naredili so res super vzdušje) in naredil par fotografij in video. Prilagam povezave ..

http://www.flickr.com/photos/andrej-trcek/sets/72157625296051257/


http://www.youtube.com/w
atch?v=qsQJL2ZhNHk
D o D o
# 19.11.2010 ob 10:11
Prljavo je blo v Pomurju v dobrem letu 7x , manjša vstopnina in veliko večja fešta kot v ljubljani!... o tem pa nobenih informacij, kot da ne bi obstajalo pomurje !!
Kajti prav v Pomurje se zvrstijo največji koncerti legendarnih Yugo rockerjev !!
mucek113
# 19.11.2010 ob 10:39
Se strinjam z vsemi komentatorji. Res ogromno koncertirajo po vsej sloveniji, v medije pride pa samo nastop v prestolnici, čeprav so po drugih krajih še večji žuri. Tudi napisano je tako, kot da so se po dveh letih vrnili v Slovenijo, čeprav so stalnica.

Drugač pa so prljavci res legende. Odličen band!
evropa
# 21.11.2010 ob 16:55
Vi pa res vidite teorije zarote povsod!

Dejte se umirit, popijte kakšno pivo in pomislite ali je mogoče, da je novinar iz Ljubljane
Taki članki so mašilo in namenjeni filanju placa, če nimaš boljših tem.
Kazalo