Pete Doherty - prerokovali so mu, da ne bo preživel za mnoge težavne slavne 'usodnih' 27, a je še vedno tu. Foto: EPA
Pete Doherty - prerokovali so mu, da ne bo preživel za mnoge težavne slavne 'usodnih' 27, a je še vedno tu. Foto: EPA

Ploščo z naslovom Sequel To The Prequel napoveduje singel Nothing Comes To Nothing, ki izide 26. avgusta.

Doherty je za NME pred kratkim o prihajajočem albumu povedal, da noče izdati nekaj polovičarskega, ampak želi občinstvu spodnesti tla pod nogami. "Babyshambles niso nazaj - ta skupina je bila vedno tu," je še dodal.

Za zdaj so v sklopu promocijske turneje napovedani le koncertni datumi na Otoku, gotovo pa prej ali slej Peta in druščino zanese tudi v druge konce Evrope in sveta.

Zadnji album Babyshambles Shotter's Nation, naslednik prvenca Down in Albion, je izšel leta 2007, leta 2009 pa je vsestransko nadarjeni Pete(r), ki je tudi igralec, pesnik in likovni umetnik, izdal soloizdelek Grace/Wastelands.

Zdaj 34-letni Doherty je pred časom polnil britanske tabloide zaradi svojih resnično slikovitih izpadov, povezanih z odvisnostjo od mamil. Zanimanje rumenih medijev zanj je sprožilo dobri dve leti trajajoče razmerje s supermodelom Kate Moss.

Njegov prvi odmevni glasbeni projekt je bila zasedba The Libertines, ki jo je ustanovil skupaj s Carlom Baratom leta 1997, a je nato predvsem zaradi kreativnih in drugačnih nesoglasij dvojca razpadla.