Album Random Access Memories je izšel 17. maja in se hitro zavihtel na vrhove prodajnih lestvic. Prvi uspešnici Get Lucky tako rekoč ni mogoče ubežati ... Foto: Založba
Album Random Access Memories je izšel 17. maja in se hitro zavihtel na vrhove prodajnih lestvic. Prvi uspešnici Get Lucky tako rekoč ni mogoče ubežati ... Foto: Založba

francoskega elektrodvojca Daft Punk.

Medtem ko so ji nekateri kritiki več kot naklonjeni in o njej pišejo v presežnikih, so drugi bolj skeptični in ji očitajo, da je vendarle precenjena. MMC-jev glasbeni recenzent Miroslav Akrapović, na primer, je bil v svojem razmišljanju o vsej senzacionalnosti okrog albuma, ki je izšel 17. maja, do izdelka dokaj zadržan, zapisal je, da gre za "najmanj izrazito, izvirno in navdihujoče glasbeno delo v njuni diskografiji".

Pharrell Williams, ki v vlogi vokalista gostuje na dveh komadih z albuma - eden od njiju, Get Lucky, je že uspešnica, drugi, Lose Yourself To Dance, pa izpolnjuje vse pogoje za to, da hit postane - se pričakovano uvršča v prvi tabor. Šel je celo tako daleč, da je izjavil, da bo album Random Access Memories "spremenil človeštvo".

Dodal je, da se je od skrivnostnega francoskega elektronskega dvojca (sestavljata ga Thomas Bangalter in Guy-Manuel de Homem-Christo), ki v javnost ne gre brez robotskih čelad (a so ju ravno pred dnevi na spletu razkrinkali!), ogromno naučil. Za Vulture je povedal: "Ja, robota sta. Pomislite. Način, na katerega se lotevata stvari, je prava definicija robota. Vse je zgoščeno, natančno, vse je medsebojno povezano, pri njiju ni sivih območij." Pravi, da se nikoli ne zadovoljita z doseženim, ampak zahtevata od sebe vedno več in več. "A prav zato je ta album popolnoma neverjeten. Bo spremenil glasbo? Ne vem, ker je glasba te dni hecna stvar. Bo spremenil človeka? Človeštvo? Miselnost? Absolutno."

Njegov najljubši komad s plošče je Touch, pri katerem je sodeloval z oskarjem nagrajeni glasbenik Paul Williams. Prav ta je tista, ki naj bi spremenila ne le ume, ampak življenja poslušalcev. "To je najboljša pesem, kar sem jih slišal zadnja leta," je vzneseno sklenil Pharrell. Prilagamo jo spodaj.