Prvo postavo Westlife so sestavljali Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily Shane Filan in Brian McFadden. Foto: EPA
Prvo postavo Westlife so sestavljali Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily Shane Filan in Brian McFadden. Foto: EPA
Boyzone
Boyzone so v preteklosti sestavljali Keith Duffy, Stephen Gately, Mikey Graham, Ronan Keating in Shane Lynch. Foto: EPA

V 90. letih prejšnjega stoletja sta skupini veljali za veliki nasprotnici, zdaj pa sta dva izmed članov prevzela pobudo, da po vzoru skupin McFly in Busted ustanovita superskupino McBusted (katera je lani nastopala na evropski turneji z One Direction). Toda za zdaj bosta združila moči le McFadden in Duffy, ki bosta izvajala največje uspešnice iz svojih skupin.

"Pogovarjala sva se na poroki Ronana Keatinga lani s preostalimi člani skupin. Rekli smo, da bi bilo čudovito, če bi se združili," je za The Sun dejal McFadden. "Devet irskih fantov skupaj na avtobusu okoli sveta - to bi bilo čudovito. Še posebej zato, ker se tako dobro razumemo," je še dodal McFadden.

Projekt dveh nekdanjih najstniških idolov za zdaj financira hotelska veriga Hilton. "Lahko bi dodali še nekaj ljudi na naslednji turneji. Za zdaj sva sama s Keithom, toda vrata so vsem odprta," je še dodal pevec.

Še več, McFadden in Duffy, ki bosta skupaj nastopila na dvanajstih nastopih po hotelih Hilton, si želita, da bi njuno avanturo posnele televizijske kamere in bi na koncu iz tega nastal dokumentarni film.

Ideja o vrnitvi na koncertne odre pa je presenetila številne oboževalce skupine Westlife, saj je bil prav McFadden tisti, ki je leta 2004 zapustil skupino. Toda popolne združitve skupine zagotovo ne bo do konca maja, kajti Nicky Byrne, še en nekdanji član skupine Westlife, bo naslednje mesece zaseden s pripravami na Evrovizijo, kjer bo predstavljal irske barve.