Beyonce je nominirana kar v 11 kategorijah. Foto: Reuters
Beyonce je nominirana kar v 11 kategorijah. Foto: Reuters

Adele in Beyonce se bosta za nagrade pomerili kar v sedmih kategorijah, tudi v najprestižnejši, in sicer za video leta, kjer je nominiran Adelin videospot za pesem Hello in Beyoncin za pesem Formation. Poleg njiju se za prestižni kipec potegujejo še Drake (Hotline Bling), Justin Bieber (Sorry) in Kanye West (Famous).

A bolj kot nagrade bo tako kot vsako leto pomembnejši spektakel, na katerega gledalci lahko vsekakor računajo, saj na podelitvi ne bo manjkal Kanye West. Ta se bo z Drakom, The Weekndom, Calvinom Harrisom in Brysonom Tillerjem pomeril za najboljši videospot v moški kategoriji.

V ženski kategoriji se poleg Adele in Beyonce za nagrado potegujejo še Sia, Ariana Grande in Rihanna. Različni glasbeniki se bodo sicer pomerili v 16 kategorijah.

Med letošnji nominiranci ni Taylor Swift, ki je lani domov odnesla kar štiri nagrade. Spregledan je bil tudi Nick Jonas, ki je prek Twitterja sporočil, da je razočaran, da se med nominiranci ni znašel njegov video za pesem Close, pri kateri je sodeloval s pevko Tove Lo.

Nagrade bodo letos podelili 28. avgusta v newyorškem Madison Square Gardnu.

Prvič so nagrade MTV podelili leta 1984, nagrajenci pa so prejeli kipec astronavta na Luni, zato so nagrado ljubkovalno poimenovali Moonman.

Drake je nominiran tudi v kategoriji najboljši video v hiphopu:

Adele je nominirana v osmih kategorijah:

Justin Bieber se poteguje za nagrado v kategoriji video leta:

Največ nominacij je prejela Beyonce: