Glasba
(2)

Poudarki

  • Nominirana za najboljši album
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.5 od 8 glasov Ocenite to novico!
Shakira
Leta 2000 je pevka prejela prvo ameriško nagrado grammy za najboljši latino pop album. Foto: Reuters

Dodaj v

Shakira bo prejela nagrado za osebnost leta

Koncert v njeno čast
28. september 2011 ob 13:11
MMC RTV SLO

Akademija umetnosti, ki skrbi za podelitev latinskih nagrad grammy, ti veljajo za največjo glasbeno nagrado Latinske Amerike, je kolumbijsko pevko Shakiro razglasila za osebnost leta.

Nagrado za ustvarjalno osebnost leta bo pevka prejela po tem, ko je v preteklosti že prejela dva ameriška in sedem latinskih grammyjev. Sicer pa je letos nominirana za tri latinske grammyje, med drugim tudi za album leta.

S prejetjem te nagrade bo Kolumbijka postala najmlajša glasbenica, ki je to nagrado prejela, in se bo pridružila skupini velikih nagrajencev, v kateri sta tudi Carlos Santana in Julio Iglesias.

Predsednik latinske akademije Gabriel Abaroa jr. je ob tem povedal: "Ponosni smo, da se lahko poklonimo tej energični in zavedni ženski, ki se je s svojo pestro glasbeno kariero dotaknila velike množice ljudi po vsem svetu, tako z glasbo kot z osebnostjo."

Svetovno znana pevka bo posebne časti deležna zaradi ustvarjalnih in humanitarnih prispevkov, nagrado za osebnost leta pa bo prevzela novembra v Las vegasu. Njej v čast bodo priredili koncert, na katerem bodo glasbeni gostje zaigrali največje Shakirine uspešnice, dan po koncertu pa bodo podelili latinske grammyje.

P. S.
Prijavi napako
Komentarji
vlado.44
# 28.09.2011 ob 14:45
kak je piqueju fajn..
friks
# 28.09.2011 ob 14:19
Uf, telešček!
Kazalo