5. maja je Shakira nastopila v Budimpešti. Foto: EPA
5. maja je Shakira nastopila v Budimpešti. Foto: EPA
Ljubezen sta Gerard Pique in Shakira kar nekaj časa skrivala, v začetku letošnjega leta pa sta si začela javno izkazovati naklonjenost. Foto: EPA

Ena najuspešnejših svetovnih popzvezdnic zadnjega desetletja (ali celo dveh) se je po petih letih spet vrnila k sosedom Hrvatom, tokrat je prizorišče v Veliki Gorici zamenjala za Areno v prestolnici, kjer si je njen nastop ogledalo okrog 10.000 ljudi.

Prijazna in nezahtevna
Že večer pred torkovim koncertom je drobna Kolumbijka z zasebnim letalom priletela iz Beograda, kjer je nastopala v ponedeljek, poroča Večernji list. Po prihodu na letališče Pleso je zvezdnica pomahala tistim, ki so jo prepoznali, se fotografirala z uslužbenkami carine in jim dala avtograme.

Prebivala je v hotelu The Regent Esplanade, kljub zvezdniškemu statusu, ki ga uživala, pa si je zaželela samo masažo. Od prehrane je naročila veliko humusa, sadja in sira ter vode, ohlajene na sobno temperaturo zaradi glasu.

Brez trebušnega plesa ni šlo
Seveda na koncertu poleg Shakirinih največjih uspešnic ni manjkal niti njen sloviti trebušni ples, v katerem resnično nima konkurence, še pišejo hrvaški mediji. Na oder je povabila tudi nekaj srečnic iz občinstva in jim pokazala, "kako se reči streže".

Dvorana se je najbolj razvnela med njeno uspešnico Tortura. Koncert je kolumbijska zvezdnica popestrila s "klasiko" Metallice Nothing Else Matters, na odru pa se ji je med čutno točko pridružil tudi plesalec.

Gerard je ni spremljal
34-letna Shakira je v Zagreb prispela brez deset let mlajšega spremljevalca, nogometaša Barcelone Gerarda Piqueja. Da bi več časa preživela skupaj, se je pevka pred kratkim preselila k njemu v katalonsko prestolnico, kjer paparaci spremljajo vsak njun korak.

Pred Piquejem je bila Shakira 11 let romantično povezana z Antoniem de la Ruo, sinom nekdanjega argentinskega predsednika.