Duet Maraaya je lani zasedel 14. mesto. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Duet Maraaya je lani zasedel 14. mesto. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Kot so sporočili v Razvedrilnem programu, se je TV Slovenija v oktobru prijavila za sodelovanje na Pesmi Evrovizije 2016.

Dodali so, da bodo še ta mesec objavili javni razpis za Emo, ki bo februarja prihodnje leto, maja pa bodo na Švedsko poslali izbranega predstavnika oziroma predstavnico.

Pisali smo že, da je RTV Slovenija septembra oddala preliminarno prijavo za sodelovanje na Evroviziji leta 2016, s čimer je privolila v sodelovanje na tem festivalu. V EBU-ju so nacionalnim radiotelevizijam dali čas do 10. oktobra, da se dokončno odločijo, ali bodo v Stockholm poslale svojega predstavnika. Do sredine oktobra bi se lahko RTV Slovenija še lahko premislila in za to ne bi bila denarno kaznovana.

Evrovizija 2016 bo potekala sredi maja v Globen Areni v Stockholmu (predizbora bosta 10. in 12. maja, finale pa 14. maja). Tekmovanje je Švedski na Dunaju "pripel" Mans Zelmerlöw s skladbo Heroes. Slovenijo je zastopal duet Maraaya, ki ga sestavljata Raay in Marjetka Vovk - s pesmijo Here For You sta zasedla 14. mesto.