StereoTipi se bodo v kratkem odpravili v snemalni studio. Foto: Matic Kos
StereoTipi se bodo v kratkem odpravili v snemalni studio. Foto: Matic Kos

Te dni so bili člani skupine precej dejavni. Praznovali so pet let skupnega delovanja in pripravili svoj veliki promocijski dogodek. Večino časa pa so preživeli v svojem snemalnem studiu, kjer so snemali novo skladbo z naslovom Raztrgaj me nežno.

Več o sodelovanju in o novi skladbi pa v spodnjem intervjuju s pevcem skupine Janezom Rupnikom (Jamesom).

Kako to, da so se odločili za sodelovanje z Manuelo Brečko?
Misija Evrovizija je bila, vsaj kar se celotne zasnove oddaje tiče, na visoki ravni. Tekmovanje je pokazalo, da Slovenija premore še veliko talentov. Žalostno je le to, da smo mi edini narod, ki tega ne zna ceniti. Fantje smo za pesem Raztrgaj me nežno iskali svež obraz na glasbeni sceni, predvsem pa dober vokal, ki bi bil v duetu skladen z mojim. Menimo, da se je skladba tudi karakterno dobro zlila z Manuelo, s katero smo ustvarili pozitivno energijo, kar bodo poslušalci lahko prepoznali ob poslušanju.

Bi radi sodelovali še s kom iz Misije Evrovizija?
StereoTipi smo vedno bili stilsko nepredvidljivi, kar se odraža tudi v naši glasbi in njeni večplastnosti. Zato smo dovzetni za sodelovanje, nove izzive, iskanje novih zvokov in raziskovanje neskončnosti glasbe.

Ali boste za skladbo Raztrgaj me nežno posneli tudi videospot?
Videospota verjetno ne bomo posneli, ker je to prevelik strošek glede na dejansko možnost uveljavljanja tega v medijih. V našem prostoru dejansko kronično primanjkuje oddaj, kjer bi vrteli videospote.

Ali pripravljate še kakšno skladbo?
V kratkem se bomo znova odpravili v snemalni studio, kjer bomo združili sveže ideje in nekje pred poletjem izdali še kakšno podobno skladbo, saj nam plesni popritmi resnično ležijo. Posledično bo tudi prihajajoči album precej dinamičen in plesno obarvan.

Pesmi lahko prisluhnete spodaj.