Manuela Brečko se je morala posloviti. Foto: MMC RTV SLO
Manuela Brečko se je morala posloviti. Foto: MMC RTV SLO
Misija Evrovizija
Nocoj so se borile štiri kandidatke. Foto: Žiga Culiberg

V zadnjih oddajah smo bili vajeni, da je sodniška četverica najprej izbrala najboljše izvajalke po njihovem mnenju, dve najslabše ocenjeni pa sta morali v dodatno glasovanje - vaši glasovi so nato eno dekle popeljali v naslednjo oddajo, drugo pa domov.

Nocoj je bilo obratno: Manuela Brečko, Nika Zorjan, Eva Boto in dvojčici Prusnik so najprej zapele, nato se je začelo telefonsko glasovanje, ki je Niko Zorjan in Evo Boto popeljalo v finalno oddajo Misija Evrovizija, Manuela Brečko in dvojčici Prusnik pa so ostale prepuščeni na milost in nemilost sodnikov. Ti so nazadnje odločili, katera se bo pridružila od gledalcev izbrani dvojici, katera pa bo morala že danes nehati sanjati svoje evrovizijske sanje - Raay, Tina in Jonas so se odločili za dvojčici, Darja Švajger pa za Manuelo. Razmerje sodniških glasov 3:1 je tako odločilo, da mora domov Manuela Brečko.

Po preteklih oddajah ste se oboževalci Misije pogosto sprli, katere kandidatke se bolje znajdejo v hitrejših ritmih in katere v baladah, nocoj pa ste vsi prišli na svoj račun - vsa dekleta so namreč zapela tako hitro kot tudi počasno pesem!

Spremljajte Misijo Evrovizijo tudi na:

- Facebooku,

- Twitterju,

- uradni spletni strani.

Nocoj je torej postalo jasno, katere tri kandidatke se bodo začele vneto pripravljati na zadnjo oddajo Misija Evrovizija, ki bo na sporedu 8. januarja 2012. Na tej finalni oddaji se bodo torej predstavile Nika Zorjan, Eva Boto in dvojčici Prusnik, a tudi takrat bo ena izpadla, tako da bosta na koncu ostali le še dve. Posebej za ti dve pevki bodo strokovnjaki nato napisali čisto nove pesmi, s katerimi se bosta dekleti nato predstavili na zadnji stopnički slovenskega evrovizijskega cikla - na februarski Emi 2012, kjer se bo odločilo, katera izmed niju bo maja odpotovala v Azerbajdžan na Pesem Evrovizije 2012!

Z vami tudi na najdaljšo noč v letu!
Da pa vam med 18. decembrom 2011 in 8. januarjem 2012 ne bo preveč dolgčas po priljubljeni oddaji, je RTV Slovenija Misijo Evrovizija uvrstila tudi na silvestrski večerni spored. V silvestrski oddaji bo nastopilo vseh osem finalistov oddaje Misija Evrovizija: Gašper Rifelj, Nadja Irgolič, Brina Vidic, Eva Boto, Nika Zorjan, Flora Ema Lotrič, dvojčici Nika in Eva Prusnik ter Manuela Brečko. Peli bodo slovenske in tuje evrovizijske uspešnice, kot so Take me to your heaven, Samo ljubezen, Hajde da ludujemo, Zaigraj, muzikant, Marija Magdalena, Satellite, Lep poletni dan in Naj bogovi slišijo.

Na odru se jim bodo pridružili Nina Pušlar, Alya, Neisha, posebno plesno točko bodo pripravili svetovni prvaki v formacijah hiphopa s tekmovanja v Gradcu Maestro, z albuma Indigo bo pesem predstavila Maja Keuc, Raay bo zapel s skupino Tangels, Jonas pa se bo izkazal v svojih igralskih spretnostih. Skozi večer bo na svoj poseben način krmaril Klemen Slakonja, ki bo znova presenetil v več različnih vlogah. Sodniki Raay, Darja Švajger, Tina Marinšek in Jonas pa bodo tokrat novoletno prijazni. Morda pa tudi ne?!