Tinkarino poletje bo pestro posejano s koncerti. Foto: RTV SLO
Tinkarino poletje bo pestro posejano s koncerti. Foto: RTV SLO

Mnogi menijo, da je primorska pevka najboljša ambasadorka svoje glasbe prav na koncertnih odrih. Za posebno svežino, naelektrenost v zraku in energijsko nabite koncerte pa še dodatno poskrbi njena nova zasedba. Kot je pri Tinkari že v navadi, so to mladi in izjemno nadarjeni glasbeniki, ki prihajajo z vseh koncev Slovenije. Bobnar Dorian Granda je namreč doma iz Kočevja, basist Denis Scher iz Kopra, akustični kitarist Marko Verbič prihaja iz Novega mesta, električni kitarist Marko Stropnik iz Hrvatinov in klaviaturist Roman Sarjaš iz Murske Sobote.

Vredno spomina
Med vsemi koncerti jih velja omeniti nekaj, ki so se Tinkari, njeni skupini in publiki še prav posebej vtisnili v spomin. Začelo se je na Ortofestu, sledili so vratolomni obiski na koncertih Radia Capris in Radia Rogla, posebne izvedbe in posebna zasedba v oddaji Izštekani Jureta Longyke ter izredno dober odziv in očarljiva izkušnja v Pinerolu v Italiji na zaključku prvega letošnjega Gira D'Italia. Tinkara je z bendom nastopila tudi na dobrodelnih prireditvah Fax For Peace v Italiji in Live Earth v Ljubljani.

Posebni koncertni gostje
Kot pika na i pa v Tinkarinem koncertnem repertoarju ne sme manjkati vsaj kakšen koncert s skupino Jethro Tull. Pred nekaj dnevi se je v avstrijskem Gradcu kot posebna gostja pridružila Ianu Andersonu in njegovi ekipi. Tinkara bo to poletje nastopila še v Kopru na Rumeni noči, v Tolminu na Festivalu Sajeta, v Vuzenici ter na Rock Šmarjeti v Šmarjeških Toplicah.