Tinkara je te dni polno zasedena - po koncu klepeta je že odhitela v Toskano. Foto: RTV SLO
Tinkara je te dni polno zasedena - po koncu klepeta je že odhitela v Toskano. Foto: RTV SLO
Tinkara Kovač
Njeno glasbeno znanje je res široko - igra flavto, klavir, kitaro in saksofon. Foto: RTV SLO

"Če pomisliš na astronavte, ki raziskujejo planete, ugotoviš, da če na enem planetu najdejo samo eno kapljico vode, to pomeni, da je tam življenje," je izmišljeno ime slikovito opisala Primorka, ki vsak album ovije v svojo barvo.

Pri svojem petem studijskem albumu, ki je že dal dva singla, čez kakšen mesec pa prihaja tudi prvi videospot, je izbrala modro.

Črnolaska, ki še vedno živi na rodnem Primorskem, sem ter tja p

Celoten klepet si preberite tukaj.
a jo pot zanese tudi v prestolnico, med slovenskimi glasbenimi najbolj ceni dolenjsko zasedbo Dan D, najboljši vokalist je po njenem mnenju med moškimi Boris Benko, med ženskami pa pevka skupine Melodrom in Katalena.

Želi si "poplavo" koncertov
In katere želje bi na uho zašepetala zlati ribici? "Globalna želja: Več senzibilnosti in sočutja med ljudmi in do našega planeta. Glasbena želja: čim več koncertov v letošnji sezoni. Osebna želja: da se kmalu preselim nekam na deželo," je zaupala v spletni klepetalnici MMC-ja.

Proti iskanju talentov nima nič
Pevka in flavtistka, na katero so najbolj vplivali Jethro Tull, Pink Floyd, The Pretenders, Coldplay, KT Tunstall in še nekateri drugi, med "instant talenti" najbolj ceni Omarja Naberja, je najbolj ponosna na svoj mikrofon C12, na družino in prijatelje ter na svoj glasbeni talent.

A. P.