Zasedbo sestavljajo vokalist Rok Miklavžina, kitarista Andrej Bezjak in Aleš Kroflič, basist Sašo Bandalo in bobnar Jure Grudnik. Foto: Anja Ivanovič
Zasedbo sestavljajo vokalist Rok Miklavžina, kitarista Andrej Bezjak in Aleš Kroflič, basist Sašo Bandalo in bobnar Jure Grudnik. Foto: Anja Ivanovič
Inmate
Za Inmate so številni nastopi po festivalskih odrih to poletje. Foto: Anja Ivanovič
Inmate
Sami pravijo, da se njihova pot šele začenja. Foto: Anja Ivanovič

Inmate so tako kot prvi videospot tudi drugega snemali v domačem Velenju, natančneje v skateparku pred Rdečo dvorano. “V Velenju imamo veliko bazo oboževalcev in podpornikov, ki iz dneva v dan raste, zato smo se jim želeli nekako zahvaliti za podporo in jih tako vključili v naš spot. Snemanje videospota je sofinancirala Mestna občina Velenje v okviru razpisa Poletne mladinske aktivnosti,” je za MMC pojasnil Jure. “V Velenyeah stilu! Zbrali smo se vsi najbolj nori na kupu, posneli tisto, kar znamo 'najbolš'. Ostalo je zgodovina,” ga je dopolnil Mike.

Velenjski metalci so se tako lotili še enega izziva, v cilju, da nadgradijo svoje dozdajšnje delo. “Drugi videospot je bil predvsem izziv z organizacijskega stališča, saj smo povabili k sodelovanju armado ljudi. Na koncu se je vse poklopilo, odlično nam je šlo na roko tudi vreme. Uspeh je rezultat skupnega dela več kot 50 sodelujočih. Videospot je vsekakor dokaz, da v Velenju ljudje znamo/znajo stopiti skupaj, ko je to treba,” je razložil Aleš.

A videospot je daleč od vseh dosežkov, ki so jih dosegli to poletje. Med uspehe predvsem postavljajo svoje nastope na festivalih doma in v tujini. Za najuspešnejšega razglašajo v en glas Metalcamp, kjer, kot pravijo, je bil odziv občinstva nad vsemi njihovimi pričakovanji. ”Z vztrajnostjo in delom bend skozi leta dozoreva in postaja izkušenejši, definitivno je bil to naš tako tehnično kot vizualno dozdajšnji najboljši nastop. Če pa je tu še številčno občinstvo, pa še to veliko bolj pride do izraza. Izredno radi igramo na velikih odrih in predvsem pred številčnim občinstvom. Mislim, da je končno prišel čas, da zaigramo enkrat tudi na velikem odru Metalcampa,” je pojasnil Jure.

Poleg zadnjega Metalcampa pa jim bo v lepem spominu ostal tudi nastop na Metalfestu v Zadru, kjer je med njihovim nastopom lilo kot iz škafa: "Tam se je začel nov 'metal move inmate swimmers'. Če vas zanima, kaj to točno je … pridite na kakšen naš koncert,” ga je dopolnil Mike. Poleg tega pa se predvsem radi spomnijo na Free at Last - premierni koncert v Velenju konec marca ob izidu prvenca.

Naj bo samo "METAL"
Ob zadnjem zapletu, ki je nastal ob organizaciji Metalcampa in MetalDays prihodnje leto, člani Inmate upajo na najboljše. “Če bosta na koncu nastala dva neodvisna festivala brez medsebojnih metanj polen pod noge, bo samo plus za slovensko metalsko sceno. Kakor koli se že izteče, samo upam, da se bo festival obdržal in ostal v Tolminu, ker je to res edinstvena lokacija in glavni razlog za tako številčni obisk. Čeprav je v tujini ogromno tovrstnih festivalov, se ljudje za Tolmin odločijo predvsem zaradi sotočja in izjemne narave,” je dejal Jure.

Ob tem pa je Mike ponudil še svojo rešitev: “Mislim, da bi bilo najboljše, da se festival poimenuje "METAL" in srečno (smeh). Absolutno pa mora ostati na isti lokaciji, ker tako tuji gostje vidijo tudi lepote Slovenije.”
Člani skupine ta hip že delajo scenarij za njihov tretji videospot, ki se bo malce razlikoval od prvih dveh, obljubljajo sami. Poleg tega pa jih čakajo številni nastopi tako doma kot v tujini.

Spodaj si lahko ogledate videospot za njihovo skladbo Victorious.