Priredba Ti si moja roža je uvrščena na Alenkin album So najlepše pesmi že napisane 2. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Priredba Ti si moja roža je uvrščena na Alenkin album So najlepše pesmi že napisane 2. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Pravzaprav je bila ideja Janijeva (op. Hace). Očitno je imel za to skladbo še eno svežo zamisel za preobleko, saj je to skladbo leta nazaj priredil že za zagrebški ENI," je pojasnila Alenka in dodala: "Mi je pa priredba, ki jo je naredil zame, takoj zlezla pod kožo. Najbrž, ker je nalezljivo pozitivna, sproščena, energična in ne preveč zafilozofirana."

Z izvajalci oz. ustvarjalci izvirnika si Alenka še ni izmenjala besed o sami priredbi. "Joj, čisto sem pozabila vprašati Anjo - ki jo res srečam bolj poredko -, kako ji je všeč naša priredba. Kolikor jo poznam, bi si upala reči, da ji je," je dejala pevka.

Sicer pa je pevka za zgodnje jesenske dni napovedovala koncert, podoben tistemu v Križankah, ki ga je priredila ob izdaji prvega albuma So najlepše pesmi že napisane. "Imeli smo kar nekaj težav s samo zasedbo in razpoložljivostjo glasbenikov in posledično tudi z razpoložljivostjo dvorane. Potem ta začetna volja malo zbledi, ne pa čisto in zato verjamem, da se bomo potrudili, da znova izpeljemo kak večji koncert," je priznala.

Vse tri različice skladbe lahko poslušate spodaj.