Glasba
(5)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
Chester Bennington
Chester Bennington je umrl 20. julija. Foto: Reuters

Video: Objavili posnetek, na katerem Chester Bennington poje karaoke

Video so objavili brezplačno z dovoljenjem njegove družine
13. oktober 2017 ob 08:34
Los Angeles - MMC RTV SLO

Slabe tri mesece po smrti Chesterja Benningtona, frontmana zasedbe Linkin Park, so na spletu predvajali njegovo zadnjo oddajo - 23-minutno epizodo Carpool Karaoke, v kateri skupaj s še dvema članoma zasedbe poje nekatere največje uspešnice.

Posnetek je nastal 14. julija letos, torej šest dni, preden so Benningtona našli mrtvega na njegovem domu, zdaj pa so ga "z blagoslovom Chesterjeve družine in drugih članov skupine" brezplačno objavili na Facebooku. V epizodi Bennington skupaj z Mikom Shinodo in Joejem Hahnom ter voditeljem, komikom Kenom Jeongom, poje nekatere največje uspešnice zasedbe, kot so Numb, In The End in Talking To Myself, pa tudi uspešnice nekateri drugih znanih zasedb, na primer Aerosmith, Red Hot Chilli Peppers, Lynyrd Skynyrd.

Format oddaje Carpool Karaoke je zasnoval komik James Corden, ki je v svoj avtomobil povabil glasbenike, igralce in druge zvezdnike, da so skupaj z njim peli karaoke. Nedavno pa je zasnovo oddaje odkupil Apple za svoj spletni projekt, tako da bi morali epizodo predvajati zgolj uporabnikom njihovih storitev. A si je Apple na koncu premislil in epizodo ponudil v gledanje in poslušanje brezplačno, na Facebooku zasedbe Linkin Park.

Glasbenik je bitko z depresijo izgubil v starosti 42 let, za seboj pa je poleg žene Talinde pustil še šest otrok iz treh različnih razmerij. Umrl je ravno na začetku turneje z zasedbo Linkin Park, na kateri bi predstavljali najnovejšo ploščo, kmalu pa bi morali koncertirati tudi z Blink-182. Tako turnejo One More Light kot turnejo Blinkin Park so po tragičnem dogodku odpovedali.

Na začetku oktobra so se drugi člani zasedbe sicer znova zbrali in prvič po njegovi smrti spet začeli vaditi. 27. oktobra namreč prirejajo koncert v njegov spomin, pridružile pa naj bi se jim tudi številne druge znane zasedbe, kot sta Korn in Blink 182.

T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
Bivši uporabnik
# 13.10.2017 ob 09:19
Haha pazi_mina s svojim komentarjem pokaže, da je zrcalo slovenske konzervativno - zadrte družbe :D Ni čudno, da parlament živi v preteklosti in smo stalno priča ideološkim debatam iz leta 45. Vsaj upamo lahko na čim hitrejšo menjavo generacij. Do takrat smo v leru ali še huje, rinemo nazaj.
N001
# 14.10.2017 ob 00:38
Pazi_mina ne vidi dlje od svojega nosa, kar je Chester dosegel ti lahko samo sanjas.
ms-601
# 13.10.2017 ob 12:31
Smili se mi Mike Shonda k deluj res kul tip in je bil najbližje Chesterju.

A je se komu voditelj annoying ? James Corden je orginal, vse drugo mi nekako ne gre :)
Brokoli1976
# 13.10.2017 ob 10:43
un zadaj, pa kot da so ga glih iz bolnice ukradli
pazi_mina
# 13.10.2017 ob 09:00
Ko se s tako nagnusnimi tetovažami pogledaš v ogledalo ni čudno da te mine volja do življenja
Kazalo