Pevec je ves čas odkrito govoril o svojih demonih, ki pa so bili na koncu močnejši od njega. Foto: Reuters
Pevec je ves čas odkrito govoril o svojih demonih, ki pa so bili na koncu močnejši od njega. Foto: Reuters

Pogreba glasbenika, ki je v 42. letu starosti izgubil bitko z depresijo, so se udeležili tudi številni glasbeniki, ki so se od prijatelja poslovili z glasbenimi nastopi.

Ker si je pevčeva družina, Bennington je za seboj poleg žene Talinde pustil še šest otrok iz treh različnih razmerij, želela, da bi pogreb minil brez naključnih vsiljivcev, je za varnost poskrbela policija. Pogreba pa so se lahko udeležili le tisti, ki so imeli prepustnico in so nosili posebno zapestnico z imenom pokojnega pevca.

Bennington je umrl zgolj dva meseca po tem, ko se je poslovil njegov dober prijatelj, pevec skupine Audioslave in Soundgarden, Chris Cornell. Ko se je Bennington na Cornellovem pogrebu od prijatelja poslovil s Cohenovo pesmijo Hallelujah, nihče ni vedel, da mu bo kmalu sledil tudi sam. "Nisem pripravljena, da se poslovim od ljubljenega Chesterja. Chester in Talinda sta nam po smrti Chrisa ves čas stala ob strani. Nepošteno je, da Bog hoče oba. Nepojmljivo, neznosno! Črna sobota," je po Benningtonovem pogrebu zapisala Toni Karayiannis, tašča Chrisa Cornella.

Ker oboževalci na pogreb niso smeli, so v soboto po vsem svetu organizirali različne dogodke v Benningtonov spomin, še poroča Billboard.

The service today was beautiful. Thank you Linkin Park, thank you Chester. For everything ❤❤❤

A post shared by Austin Carlile (@austincarlile) on Jul 29, 2017 at 3:51pm PDT