Tarja se je v Sloveniji na samostojni poti ustavila v ljubljanskih Križankah leta 2009 in na Rock Otočcu leta 2010. Foto: MMC RTV SLO
Tarja se je v Sloveniji na samostojni poti ustavila v ljubljanskih Križankah leta 2009 in na Rock Otočcu leta 2010. Foto: MMC RTV SLO

Pevka se je za samostojno glasbeno pot odločila leta 2005, ko je zapustila uspešno skupino Nightwish, na prvi samostojni turneji pa se je leta 2009 ustavila tudi v Ljubljani. Zaradi velike baze oboževalcev se vedno znova rada vrača v Slovenijo, kjer se bo na začetku leta 2012 v okviru svetovne turneje What Lies Beneath World Tour predstavila z zadnjim, tretjim, albumom What Lies Beneath, ki je izšel leta 2010 pri založbi Universal.

Koncerta se lahko udeležite tudi vi. V sodelovanju z organizatorjem vam podarjamo dve vstopnici (ki bosta na večer koncerta dva srečneža čakali na blagajni Kina Šiške). Vse, kar morate storiti, je, da postanete oboževalec MMC Zabave na Facebooku in na zid napišete pravilni odgovor na vprašanje:

Na katerih slovenskih odrih je nastopila Tarja, odkar je stopila na samostojno pot?

a) V ljubljanski Hali Tivoli in na festivalu Rock Otočec.
b) V ljubljanskih Križankah in na festivalu Rock Otočec.
c) V Cvetličarni in v Stožicah.

Nagradna igra bo potekala do četrtka, 19. januarja, do 10. ure.

Tarja je oboževalce prepričala že s svojim drugim albumom My Winter Storm, ki je dosegel zlato naklado. Na novem albumu Tarja na poseben način združuje klasične operne elemente z metalskimi prvinami. Ker je sodelovala pri pisanju vsaki pesmi z albuma, je celotni album po njenem mnenju še bolj oseben od prejšnjega in še bolj tehnično izpiljen.

Na koncertu v Kinu Šiška v nedeljo, 22. januarja, se bosta kot predskupini predstavili Sylpheed in Scala Mercalli.