Pevec se predstavlja z novim videospotom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pevec se predstavlja z novim videospotom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Omar Naber
Snemanje je potekalo med drugim tudi v že več let zapuščenem dvorcu Dornava pri Ptuju. Foto: Osebni arhiv

"Skladbi je takšna zgodba pisana na kožo in bilo bi škoda, da je ne bi podprli s tovrstnim videospotom. Zelo nazorno poudari vse, kar se kljub globalni emancipaciji in enakopravnosti med spoloma še vedno dogaja predstavnicam nežnejšega spola. Za zgodbo brezkompromisno stojim," je o vzroku, zakaj se je odločil v videospotu za pesem Mute and Loud predstaviti prav tovrstno tematiko, povedal Naber.

Pevec je pesem posnel v angleščini, ker jezik po njegovem mnenju še bolj poudari celotno zgodbo. Zato v ozadju niso zgolj ambicije po prodoru v tujini: "Nikakor, predvsem mi je bilo najpomembneje to, da ujamemo prvinsko emocijo skladbe, ki je sprva nastala v angleškem jeziku. Tudi zgodba videospota se sklada z angleškim besedilom," je zatrdil pevec.

Mute and Loud oziroma Parfum je nastala v sodelovanju z Renatom Volkerjem, za slovensko besedilo pa je poskrbel basist skupine Tabu Iztok Malenšek.

Sicer pa se je zadnje čase Naber - ki ga je lani maja višje sodišče obsodilo na kazen sedem mesecev zapora oziroma dve leti pogojne kazni zaradi kaznivega dejanja spolnega nasilja - mudil v Londonu.

"London me je naučil predvsem tega, da smo ljudje majhni, ranljivi, hitro nadomestljivi in da se hitro izgubimo v povprečju, da je treba biti skromen ter da se je treba iz vsake, še tako negativne izkušnje naučiti, kar se le da. Naučil me je tega, da je življenje v velemestu lahko neizmerno kruto in hladno, na nas pa je, kako se na to odzovemo. Naučil pa me je tudi drugačnega pogleda na življenje, na eksistenco. Prinaša občutek svobode in zadovoljstva, če si nagnjen k temu in če si tega seveda želiš," je še pojasnil Naber.