Brad Pitt in Angelina Jolie veljata za enega najtrdnejših in najpriljubljenejših parov v tovarni sanj. Foto: EPA
Brad Pitt in Angelina Jolie veljata za enega najtrdnejših in najpriljubljenejših parov v tovarni sanj. Foto: EPA

V intervjuju za New York Daily News je 38-letna igralka povedala: "Nisem samska mamica z dvema službama, ki se vsak dan bori za preživetje. Imam veliko več pomoči od večine ljudi, večine žensk na tem svetu. Imam dovolj denarnih sredstev, da svoji družini zagotavljam dom, zdravstveno oskrbo in hrano."

Jolie, ki je lani javno spregovorila o svoji odločitvi za dvojno mastektomijo zaradi visokega tveganja za raka na dojki, iz istega razloga pa razmišlja tudi o preventivni odstranitvi jajčnikov, ima z dolgoletnim partnerjem Bradom Pittom šest otrok, tri posvojene in tri biološke. Najmlajša sta petletna dvojčka Knox in Vivienne, hči je v novem filmu Zlohotnica tudi zaigrala ob svoji mami.

Poleg omenjenega fantazijskega spektakla je Angie posodila glas Kung Fu Panda 3, režira pa še Unbroken, vojno dramo, ki nastaja v sodelovanju z bratoma Coen. A spet poudarja, da vedno dela toliko, kot lahko, in ima srečo, da lahko tudi zavrne kakšno delo in si vzame čas za družino. "Zdi se mi, da se ženske v mojem položaju nimamo pravice pritoževati, sploh če pomislimo na vse tiste, ki se borijo in nimajo denarja, pa tiste, ki same vzgajajo otroke. To je težko," je še dodala.

Pri Us Weekly so se v tem kontekstu obregnili ob 41-letno sveže samsko Gwyneth Paltrow, igralko in poslovno žensko, ki je pred kratkim potarnala, kako težko je vzdrževati filmsko kariero in obenem vzgajati otroka. "Zame je veliko težje. Mislim, da je drugače, ko delaš v pisarni, saj gre za rutino in si lahko opravke razdeliš na jutro in večer. Ko snemaš film, pa te, recimo, pošljejo za dva tedna v Wisconsin, tam 14 ur na dan delaš, in to je res težko. Mislim, da je imeti običajno službo preprosteje."