Benzema se je zaradi kršenja cestnih predpisov spet znašel v težavah. Foto: EPA
Benzema se je zaradi kršenja cestnih predpisov spet znašel v težavah. Foto: EPA

zaradi kršenja več prometnih pravil, med drugim vnovične vožnje brez vozniškega dovoljenja, nogometnemu zvezdniku Karimu Benzemaju zasegli avtomobil.

Nogometaša Real Madrida so policisti ustavili pri glavni železniški postaji v Madridu, Atocha, opazili pa so ga, ko je prekoračil omejitev hitrosti, pri tem pa je še na nedovoljenem mestu obrnil avtomobil.

Policisti so poleg tega ugotovili, da Benzema nima vozniškega dovoljenja. Nogometaš je policistom namesto vozniškega dovoljenja pokazal dokument, za katerega je trdil, da je začasno francosko vozniško dovoljenje.

Ker nogometaš ni prvič kršil pravil vožnje - tudi maja policistom ni pokazal vozniškega dovoljenja - je zdaj v prekrškovnem postopku. Policisti so nogometašu avtomobil začasno zasegli in mu dali pet dni časa, da se izkaže z dokumentom, ki velja tudi v Španiji, sicer ga bodo kaznovali.

Benzema je pred dvema letoma zaradi prehitre vožnje v mestu Pozuelo de Alarcon že dobil kazen, plačati je moral 18.000 evrov zaradi krepke prekoračitve omejitve hitrosti v Madridu - vozil je 216 km/h, kjer je najvišja dovoljena hitrost 100 km/h. Poleg tega avtomobila ni smel voziti osem mesecev.