James Kottak je član zasedbe Scorpions zadnjih 18 let. Foto: EPA
James Kottak je član zasedbe Scorpions zadnjih 18 let. Foto: EPA
Kottak za bobni. Foto: EPA

Po poročanju emiratskega časopisa The National je bil 51-letni James Kottak na tranzitnem območju dubajskega letališča pijan ter je ljudem kazal sredinec in svojo golo zadnjico. Policistom je povedal, da je na letališču, od koder bi moral poleteti v Bahrajn na koncert ob dirki formule 1, skrenil v napačno smer.

V ZDA rojeni bobnar, ki se je Scorpionsom pridružil leta 1996, naj bi spraševal, "kaj je ta nagnusni vonj", nato pa užalil islam. "Slišal sem ga, zato sem takoj obvestil svojega nadrejenega, ki je nato obtoženca odpeljal na postajo," je povedal neimenovani letališki varnostnik.

Neka druga letališka uslužbenka pa je povedala, da je Kottak prišel do njenega okenca, kričal o "neizobraženih muslimanih", nato pa pakistanskim potnikom pokazal sredinec.

Popil pet kozarcev
Bobnar naj bi vsa dejanja zanikal, čeprav je priznal, da je spil pet kozarcev vina na poletu iz Moskve v Dubaj. Zaradi pitja brez dovolilnice - kar je priznal - ga je sodnik še dodatno oglobil. Po poročanju The Nationala se bo Kottakova kazen sicer kmalu iztekla, saj da je v pridržanju že vse od 3. aprila.

Skupina Scorpions se je sestavila leta 1965, v tem času pa nanizala vrsto nepozabnih uspešnic, pretežno iz 80. let, kot so Rock You Like a Hurricane, Send Me an Angel, Still Loving You in Wind of Change. Gre za eno najbolje prodajanih glasbenih skupin vseh časov - prodali naj bi kar med 75 in 100 milijoni plošč po vsem svetu.