Bono ne gre nikamor brez svojih sončnih očal. Foto: EPA
Bono ne gre nikamor brez svojih sončnih očal. Foto: EPA

Da je to glavni razlog za njegovo nošenje očal (tudi v zaprtih prostorih), in ne modna muha, je Bono razkril v pogovoru za BBC One, ko ga je voditelj Graham Norton vprašal, ali sploh kdaj sname svoja očala. "To je dobra priložnost, da pojasnim, da imam že dvajset let glavkom," je odgovoril in dodal, da so njegove oči zaradi bolezni bolj občutljive na svetlobo, zato si težavo lajša s sončnimi očali.

Zagotavlja, da mu ne bo hudega
Gre za očesno bolezen, ki prizadene očesni živec in se pojavi, kadar očesna tekočina ne odteka iz očesa, se v njem zadržuje ali pa je tekočine preveč. Takrat se poveča očesni tlak, kar posledično povzroči postopno poslabšanje vida.

Bono je poudaril, da bolezen zdravijo že 20 let in da mu ne bo hudega, ob tem pa se še pošalil: "Vem, da zdaj ne boste mogli nehati misliti na to in si boste vsakič rekli: 'Oh, ubogi stari, slepi Bono.'."

"Očitno ne verjamejo v Božička"
Irski glasbenik je v oddaji promoviral novi album zasedbe z naslovom Songs Of Innocence, ki so ga po milijonih uporabnikov Appla, ki so ga dobili brezplačno, ta teden lahko kupili tudi tisti, ki nimajo (ali ne želijo imeti) Applovih pametnih naprav.

Bono se v pogovoru ni mogel izogniti niti očitkom o vsiljevanju albuma vsem, ki uporabljajo spletno trgovino iTunes, saj je bil album tja naložen brezplačno, ne glede na to, ali so ga želeli ali ne. "Hoteli smo narediti nekaj svežega, drugačnega, ampak očitno nekateri ne verjamejo v Božička," je dejal. A Bono v celotni zgodbi vidi tudi pozitivno plat: "Vsi tisti, ki jih do zdaj U2 niso zanimali, so zdaj na U2 jezni. Kar se nas tiče, je to izboljšanje."

BBC ob tem piše, da je pričakovati, da se bo album uvrstil med pet najbolje prodajanih tega tedna - a vseeno bo to prvi album po letu 1991 in Achtung Baby, ki se ne bo že v prvem tednu povzpel na prvo mesto lestvice.