Thomson je zunaj življenjske nevarnosti. Foto: EPA
Thomson je zunaj življenjske nevarnosti. Foto: EPA
Oboževalce skupine je prvi pomiril pevec Corey Taylor preko Twitterja. Foto: EPA

Policisti so v sredo našli na dvorišču Mickovega doma oba brata, ki sta obležala z vbodnimi ranami. Najhuje jo je odnesel kitarist, ki je bil med drugim zaboden v zadnji del glave. Oba so odpeljali v bolnišnico, toda v ločenih rešilnih vozilih.

"Nihče izmed vpletenih ni pretirano sodeloval z nami," je dejal poveljnik policije v mestu Clive (zvezna država Iowa) Michael Venema za New York Daily News. "Naši detektivi bodo raziskali okoliščine, takoj ko se njuno zdravstveno stanje izboljša," je še dejal Venema.

Oba brata sta bila neuradno pod vplivom alkohola. 41-letni kitarist do incidenta ni imel nobenih težav z zakonom, medtem ko je bil njegov šest let mlajši brat enkrat pridržan zaradi popivanja v javnosti.

Mickov sotrpin v zasedbi Corey Taylor se je ob tem oglasil na Twitterju in zapisal, da je njegov prijatelj "OK". "Hvaležni smo za vaše misli, ki mu jih posredujemo," je še zapisal pevec.

Šov gre naprej
Slipknot, ki so lani izdali nov album (to je bil tudi prvi album, ki so ga izdali po smrti ustanovnega člana, basista Paula Graya), čaka naslednji mesec začetek turneje po Severni Ameriki. Njihov menedžer je dejal za televizijsko postajo KCCI, da bo kitarist zagotovo prisoten že na začetku turneje. Zasedba je nase opozorila leta 2009 s singlom Duality in gradila svoje ime na energičnih nastopih in zamaskiranih podobah.