Caitlyn Jenner je ena izmed prejemnic nagrad. Foto: Reuters
Caitlyn Jenner je ena izmed prejemnic nagrad. Foto: Reuters
Victoria in Brooklyn Beckham
Victorii Beckham je nagrado izročil kar njen sin Brooklyn. Foto: Reuters

Tako vsaj meni revija Glamour, ki se je že 25. leto zapored na svečani prireditvi poklonila ženskam leta.

Prva temnopolta primabalerina Misty Copeland, ta status je dosegla pri Ameriškem baletnem gledališču (ABT), se je prva povzpela na oder, povedala je, da je balet eno izmed področij, kjer so ženske nepogrešljive.

Med nagrajenkami je tudi Caitlyn Jenner, ki je v svojem govoru citirala francosko pisateljico, filozofinjo, aktivistko Simone de Beauvoir: "Ne rodiš se kot ženska, temveč ženska postaneš." Nekdanji olimpijski zmagovalec Bruce Jenner je svetu predstavil tudi svoj novi jaz - Caitlyn Jenner.

S svojim govorom je ovacije požela tudi z oskarjem nagrajena igralka Reese Witherspoon. Igralka se s producentko Bruno Papandreo, s katero sta ustanovili producentsko podjetje Pacific Standard, bori, da bi ženske imele izenačeno vlogo v filmskem svetu, pa tudi na drugih področjih: "Pomembno je, da govorimo o ženskah v filmih in o tem, da ženske igrajo vodilne vloge. To je poglaviten cilj mojega podjetja."

Dogodka, ki ga je povezovala igralka Amy Schumer, so se udeležili številni zvezdniki, med njimi: Carolyn Murphy, Elizabeth Moss, Goldie Hawn, Lupita Nyong'o, Eve Hewson, Selena Gomez, Serena Williams, Hope Solo ...

Teniška igralka Serena Williams, ki so jo pri Glamourju nagradili lani, je tudi tokrat stopila na oder, povedala je, da bi morale ženske druga druga biti navdih, morale bi se spodbujati pri ustvarjanju svojih ciljev. "Bodite pogumne, močne, prijazne in skromne."

Kdo vse se je udeležil prireditve, si lahko pogledate spodaj.