"Ustvarjalci filma Fifty Shades of Grey in Charlie Hunnam so soglasno sklenili, da bodo poiskali novega igralca za glavno moško vlogo pri projektu, razlog pa tiči v polnem Hunnamovem televizijskem urniku, zaradi katerega se ne bi mogel dovolj dobro pripraviti za vlogo Christiana Greya," so zapisali pri Universalu. Foto: EPA

"Ustvarjalci filma Fifty Shades of Grey in Charlie Hunnam so soglasno sklenili, da bodo poiskali novega igralca za glavno moško vlogo pri projektu, razlog pa tiči v polnem Hunnamovem televizijskem urniku, zaradi katerega se ne bi mogel dovolj dobro pripraviti za vlogo Christiana Greya," so zapisali pri Universalu.

Filmska priredba knjižne uspešnice 50 odtenkov sive v kinematografe prihaja čez slabo leto dni, 1. avgusta 2014, glavna igralca pa so javnosti razkrili na začetku septembra, a pri tem naleteli na veliko neodobravanje oboževalcev, saj se niso strinjali z izbiro.

20.000 jeznih oboževalcev
Charlie Hunnam je številnim oboževalkam zadnjih šest let še najbolj znan kot Jax Teller v motoristični seriji Sinovi anarhije (Sons of Anarchy), letos pa je zakorakal tudi na filmska platna: upravljal je namreč orjaškega robota v spektaklu Ognjeni obroč.

Za vlogo Anastasie Steele pa so izbrali Dakoto Johnson, hčerko Dona Johnsona in Melanie Griffith, ki je bila opažena v vlogi samske mamice v lanski Foxovi seriji Ben and Kate, ki pa je bila nato zaradi nizke gledanosti ukinjena.

Oboževalci so proti njima podpisali celo peticijo, saj bi sami radi v filmski različici knjižne uspešnice videli Alexis Bledel in Matta Bomerja.