Cosby je zaradi obtožb izgubil kar nekaj projektov in javnih nastopov. Foto: EPA
Cosby je zaradi obtožb izgubil kar nekaj projektov in javnih nastopov. Foto: EPA

V kratkem telefonskem pogovoru za New York Post je povedal, da se je zavil v molk, ker mu je tako svetoval njegov odvetnik Martin Singer. "Pričakujem, da bodo le 'črnski mediji' ohranili novinarske standarde in objektivno poročali o zadevi," je povedal Cosby.

Poleg tega se je v pogovoru zahvalil svoji ženi Camille za podporo v težkih trenutkih, več pa ni želel povedati. Je pa njegov odvetnik dejal, da gre za absurdne obtožbe: "Obtožbe žensk, za katere nismo slišali nikoli prej, so dosegle absurd. Gre za zgodbe, stare 30, 40 in celo 50 let, za katere nimajo nobenih dokazov."

77-letnega komika je v zadnjih tednih več kot 20 žensk obtožilo, da jih je spolno nadlegoval oziroma da je k temu namigoval. Med njimi je bila tudi manekenka Beverly Johnson, ki je v izpovedi za Vanity Fair priznana, da jo je Cosby v svojem stanovanju na Manhattnu v 80. letih omamil. "Dal mi je roko okoli pasu. Moje telo je postalo čisto mehko, možgani so se preklopili na samoohranitveni nagon. Želela sem, da Cosby ve, da se zavedam, kaj mi je storil, in začela sem preklinjati, ga zmerjati in kričati nanj," je razkrila. Njena zgodba se je končala tako, da jo je igralec spodil iz hiše, nekatera druga dekleta pa naj ne bi imela takšne sreče.