18. septembra 2012 je David Letterman v svoji oddaji gostil samega ameriškega predsednika Baracka Obamo. Foto: Reuters
18. septembra 2012 je David Letterman v svoji oddaji gostil samega ameriškega predsednika Baracka Obamo. Foto: Reuters

Pravzaprav je odhod v "pokoj", ki ga načrtuje za naslednje leto, avgusta 2015 mu bo namreč potekla pogodba za vodenje, med snemanjem oddaje, ki je še niso predvajali, napovedal kar Letterman sam.

Legendarni obraz z ameriških tv-zaslonov bo naslednji teden dopolnil 67 let, šov Late Night with David Letterman pa na CBS-u vodi od avgusta 1993, potem ko so po več kot desetletju oddajo preselili s konkurenčnega NBC-ja.

Novica je, zanimivo, prišla približno dva meseca po tem, ko se je z voditeljskega stolčka NBC-jeve pogovorne oddaje poslovil Jay Leno. Tako Leno kot Letterman sta se morala v zadnjem času sprijazniti s padanjem gledanosti, saj trenutno kraljujeta NBC-jev Jimmy Fallon in Jimmy Kimmel z ABC-ja, ki jima uspe pred sprejemnike pritegniti tudi mlajše občinstvo.

Kariero komika je za svoje delo večkrat nagrajeni Letterman začel leta 1978 v zabavni oddaji Mary z Mary Tyler Moore v glavni vlogi, no, predtem je nekaj časa v domačem Indianapolisu delal tudi kot šaljivi vremenar, znan po nepredvidljivem obnašanju v etru.

David Letterman, ki je leta 2013 kot voditelj nočne pogovorne oddaje z najdaljšim stažem v zgodovini (31 let) prekosil celo svojega prijatelja in mentorja Johnnyja Carsona, se je v etru zahvalil "vsem ljudem, ki so delali tu, vsem v gledališču, vsem zaposlenim, vsem doma - hvala lepa".