Robin Gibb je bil nekoč del ene najbolj priljubljenih glasbenih skupin Bee Gees. Foto: EPA
Robin Gibb je bil nekoč del ene najbolj priljubljenih glasbenih skupin Bee Gees. Foto: EPA

Težko bolan pevec Robin Gibb se je po nekaj dneh zbudil iz kome in zdaj kaže prve znake okrevanja - Gibb naj bi se tako že odzival ob obisku članov družine, je danes sporočil njegov tiskovni predstavnik.

62-letnik se že skoraj dve leti bori z rakom na črevesju in jetrih, zato je prestal že številne operacije in kemoterapije, prejšnji teden pa se je njegovo zdravje zaradi pljučnice še poslabšalo in padel je v komo.

V začetku aprila bi se sicer moral v Londonu udeležiti premiere svojega prvega dela klasične glasbe The Titanic Requiem, ki sta ga ustvarila skupaj s sinom Robinom-Johnom Gibbom. Omenjeno glasbeno delo v izvedbi Kraljevega filharmoničnega orkestra je luč sveta ugledalo s 100. obletnico potopa razkošne ladje Titanik, ki se je zgodil 15. aprila 1912. Pevec bi moral pred dobrim letom nastopiti tudi v Ljubljani, a je bil koncert večkrat prestavljen, nato pa dokončno odpovedan.

Skupaj s svojima bratoma Mauriceom in Barryjem je Robin Gibb v 60. in 70. letih tvoril eno najbolj priljubljenih glasbenih skupin na svetu. Bee Gees so svojo glasbeno pot začeli v Avstraliji, eden izmed vrhuncev kariere pa je bil album za film Vročica sobotne noči, na katerem so številne svetovne uspešnice, med drugim tudi Stayin' Alive, Night Fever in How Deep Is Your Love.