Nadeždino fotografijo je objavil v svojem fotografskem spletnem dnevniku, v katerem redno objavlja fotografije največjih zvezdnikov sodobne popkulture v svojem studiu, najpogosteje pred belim ozadjem, ki jim že obredno nadene svoja
Nadeždino fotografijo je objavil v svojem fotografskem spletnem dnevniku, v katerem redno objavlja fotografije največjih zvezdnikov sodobne popkulture v svojem studiu, najpogosteje pred belim ozadjem, ki jim že obredno nadene svoja "piflarska" očala. Uspelo mu je privabiti celo predsednika Baracka Obamo, nazadnje pa popdivo Madonno. Foto: terrysdiary

Nadežda, ki se s svojimi sočlanicami iz skupine bori za pravice žensk, je z najnovejšim na prvi pogled nemogočim sodelovanjem pritegnila medijsko pozornost, ki pa ji ravno ne koristi. Skupaj z možem Pjotrom Verzilovom se je postavila pred fotografski objektiv domnevnega spolnega nadlegovalca.

Fotografije sta tako Terry kot Nadja delila na svojih straneh. Nadja je na Facebooku poleg objave fotografije zapisala, da jo je fotografiral eden najmočnejših fotografov, ki jih je srečala v svojih komaj 25 letih življenja. Pod fotografijo so se usuli negativni komentarji, kot so, ali se sploh zaveda, s čim se hvali, na kar je napisala, da jo je Terry povabil k sodelovanju in da ni želela izpustiti priložnosti, da bi sodelovala in se naučila kaj novega od profesionalca, kot je Terry. Naval slabih komentarjev je bil očitno prevelik, saj je z zidu na Facebooku izbrisala vse, kar zadeva sodelovanje s Terryjem.

Po tem, ko je nenavadno sodelovanje doseglo tudi medije, je Nadežda komentirala dogodek z besedami: "Resnično nisem vedela za Terryjeve grehe, ko sem prišla k njemu."

Kljub škandalu še vedno iskan
Terry Richardson je še vedno zelo iskan fotograf kljub obtožbam, da je zlorabljal svoj položaj in da je spolno nadlegoval manekenke. Proti njemu se je prva javno izrekla danska supermanekenka Rie Rasmussen, ki je povedala, da fotograf svoj položaj moči v modni industriji zlorablja za spolno nadlegovanje mladih in naivnih žensk, ki se mu ne upajo upreti, saj bi se tem lahko ogrozile svojo kariero.

Njegove priljubljenosti ni načela niti spletna peticija iz leta 2013, ki je vplivne naročnike iz sveta mode, kot so H&M, Mango, Tom Ford in drugi, pozvala, naj prenehajo najemati, "domnevnega spolnega prestopnika". "Popzvezde, supermodeli, transseksualci, kmetavzi, prijatelji, domači ljubljenčki in slavni za njegov objektiv počnejo to, česar ne bi za nikogar drugega," so zapisali pod peticijo.

Richardson, znan po provokativnem slogu fotografij, skoraj brez izjeme s seksualnim nabojem, naj bi po mnenju pobudnikov omenjene peticije negativno vplival na medije z vpeljevanjem pornografskih podob v kanale množičnega komuniciranja.