Terry Richardson se vseh obtožb brani. Foto: EPA
Terry Richardson se vseh obtožb brani. Foto: EPA
Richardson je poleg fotomodelov med drugim fotografiral Miley Cyrus (na sliki), Rihanno, Kim Kardashian, Lady Gaga in številne druge zvezdnice. Njegova rdeča nit so precej seksualno eksplicitni posnetki. Foto: Terry Richardson
Emma Appleton je prepričana, da je bilo sporočilo pristno. Foto: Instagram

"Če te lahko pof***m, ti bom priskrbel snemanje za Vogue v New Yorku," se je bralo sporočilo, ki ga je Appletonova objavila na svojem Twitterju. Sporočilo se je naglo razširilo po spletu, a ga je manekenka medtem že izbrisala.

Richardsonov predstavnik je skoraj nemudoma označil sporočilo za lažno, Appletonova pa vztraja, da je prepričana, da je sporočilo pristno in da si ni želela nobenih "zmerljivk ali pozornosti" zaradi objave.
"Začenjam si želeti, da tega ne bi objavila. Ni pomembno, kdo ali kaj si v modni industriji, samo bodi spodoben človek. Da ljudje mislijo, da je to sprejemljivo, se mi zdi nepojmljivo. Adijo," je zapisala, tik preden je zbrisala svoj račun. Je pa za Buzfeed priznala, da bi bilo Richardsonovo sporočilo lahko poslano prek lažnega računa na Facebooku.

Številne obtožbe, a vse zanika
To sicer ni prvič, da je kakšna manekenka fotografa, znanega po svojih seksualno eksplicitnih fotografijah in fotografijah zvezdnikov, kot je Miley Cyrus (posnel je tudi njen spot za Wrecking Ball), obtožila spolnega nadlegovanja. A vse obtožbe je kategorično zanikal, policija pa nikdar ni uvedla uradne preiskave.
Nazadnje se je veliko prahu okoli 48-letnega Richardsona dvigalo marca, ko je fotomodel Charlotte Waters na spletni strani Reddit opisala svoje neprijetno srečanje s fotografom. Začelo naj bi se kot običajno modno snemanje, a je nato po njenih besedah preraslo v nezaželene spolne pobude. Richardson naj bi jo tudi vprašal, ali bi ga oralno zadovoljila.

Fotograf je odgovor Watersovi spisal kar za Huffington Post, kjer je v zapisu z naslovom "Popravljanje govoric" zatrdil, da je žrtev "čustveno nabitega lova na čarovnice", in zanikal vse obtožbe. Richardsona so spolnega nadlegovanja obtožili tudi fotomodeli Jamie Peck, Liskula Cohen in Rie Rasmussen.

Francozi ga podpirajo
Zadnja obtožba je bila očitno kaplja čez rob, saj je ameriška izdaja revije Vogue sporočila, da so z Richardsonom nazadnje delali leta 2010 in da "nimajo nobenih načrtov delati z njim v prihodnosti".
Drugače menijo pri pariškem Vogueu, s katerim je Richardson nazadnje delal februarja: "Terry Richardson se NI obrnil na to žensko. Sporočilo je bilo poslano z lažne Facebookove strani. Terry ne ve, kdo je sporočilo poslal. Gospod Richardson je najel forenzičnega strokovnjaka za splet Thea Yedinskega, da bi ugotovili izvor sporočila."