Clintonovi se nihče ne želi zameriti ... Foto: EPA
Clintonovi se nihče ne želi zameriti ... Foto: EPA

Predtem je tudi televizija CNN sporočila, da ne bo naredila dokumentarnega filma na isto temo. Charles Ferguson, ki naj bi dokumentarec režiral, je v svojem blogu zapisal: "Ko sem sogovornike prosil za intervjuje, sem ugotovil, da mi nihče, resno mislim - nihče, ni bil pripravljen pomagati pri nastajanju tega filma. Ne demokrati in ne republikanci in še posebej tisti, ki delajo z družino Clinton, so molčali. Nihče si namreč ne želi zapreti vrat, želijo si ohraniti dobro ime in dostop do Clintonove. Kdo ve, morda pa bo ona naslednja sestavljala svojo administracijo v Beli hiši. Spoznanje je bilo kruto, a jasno - film, na katerega bi bil ponosen, bi bilo v tem trenutku nemogoče ustvariti, zato sem ga odpovedal. Pritiskov CNN-a ni bilo," je zapisal.

Načrti za dokumentarca so namreč sprožili ogorčenje med republikanci, nacionalni odbor stranke (RNC) je celo zagrozil, da republikanskih predsedniških kandidatov ne bo na soočenja, ki bi jih morda organizirali NBC in CNN. Clintonova velja za morebitno predsedniško kandidatko demokratov na volitvah leta 2016.

Bo ali ne bo?
Čeprav se o tem še ni izjasnila, ker med drugim prav tako ni jasno, ali bo kandidiral podpredsednik Joe Biden, ki bi moral imeti po tradiciji prednost, že sama misel na njeno kandidaturo med republikance vnaša preplah.

V miniseriji NBC-ja naj bi Clintonovo upodobila znana igralka Diane Lane. Šlo bi za zgodbo o življenju Clintonove od leta 1998 do danes. Čeprav ni bilo jasno, ali bo zgodba Clintonovo prikazala v pozitivni ali negativni luči, so se načrtom uprli tudi novinarji in voditelji političnih oddaj na NBC-ju. Kar koli bi nastalo, bi bil namreč krivi pristranskosti, so opozorili. Podobno mnenje je prevladalo tudi na CNN-u.