Hunnam je zadnjih pet let izkušnje nabiral v televizijski seriji Sinovi anarhije. Foto: EPA
Hunnam je zadnjih pet let izkušnje nabiral v televizijski seriji Sinovi anarhije. Foto: EPA
Charlie Hunnam
Skupaj z ustvarjalcem serije Kurtom Sutterjem in njegovo ženo Kathy Segal je podiral tabuje o življenju motorističnih klanov. Foto: EPA

Hunnam je namreč tisti izbranec, ki bo poskrbel za filmsko poosebitev razvpitega literarnega junaka Christiana Greya iz "porniča za mamice" 50 odtenkov sive.

Kandidatov, ki bi bili pripravljeni sprejeti takšno vlogo, je bilo malo. A izbranec je samo eden - Charlie Hunnam. Potem ko so ogorčeni oboževalci že spisali peticijo in jo začeli podpisovati, so se oglasili ustvarjalci prihajajoče franšize in branili tako izbor glavnega igralca kot njegove soigralke Dakote Johnson.

V Newcastlu rojenemu Hunnamu prizori spolnosti niso tuji. Ko je bil star 18 let, ga je režiser Russell T. Davies vzel pod svoje okrilje. Mlad, lep, neizkušen lik Nathana, ki ga je zaigral Hunnam, je bil namreč v nadaljevanki tisti, ki je "začaral" soigralce v britanski seriji Queer as Folk. A ne le v seriji, tudi zunaj snemalnega studia je Hunnam povzročal precej vznemirjenja. Potem ko je nadaljevanka požela precej odmeva - na račun seksualnih prizorov, ki so že prestopili mejo televizijskega okusa -, je obetavni igralec prejel številne mamljive ponudbe.

Zrelejši in bolj pripravljen
"Imel sem nekaj neverjetno eksplicitnih prizorov spolnosti z moškim. Zdaj pa sem za 16 oz. 17 let zrelejši. Zato, če sem zmogel pri 18 letih s fantom, bom zmogel tudi pri 33 z damo," je dejal Hunnam v pogovoru za Hollywood Reporter. Prav tako je poudaril, kako mu je njegovo dolgoletno dekle, oblikovalka nakita Morgana McNells, v pomoč pri pripravah na filmsko upodobitev knjige pisateljice E. L. James. "Ona jih je prebrala in se vanje zaljubila. Zelo se je razveselila potencialne priložnosti zame. Če že kaj, mislim, da naju je zbližala," je dejal Hunnam. Hkrati pa priznal, da bo to za njo težka preizkušnja. "Težko je biti z igralcem. Mora deliti dele, ki si jih navadno ne bi želela. S to vlogo bo to pomnoženo z deset," je še priznal.

Ob njegovem boku bo zaigrala hčerka Melanie Griffith, ki se bo prelevila v lik Anastasie Steele. "Takoj, ko sva prišla v sobo in začela brati svoje vrstice, sem vedel, da si želim te vloge, ker je bila med nama očitna kemija. Bilo je razburljivo in zabavno, hkrati pa nenavadno in očarljivo," je še dodal Hunnam.

Zbogom motociklistična leta
33-letni igralec bo tako na svoj način v očeh mnogih njegovih oboževalk za vedno izbrisal podobo motorista Jaxa v črnem brezrokavniku motorističnega kluba SAMCRO, katerega vodja je v televizijski seriji Sinovi anarhije, ki se 10. septembra v ZDA vrača na male zaslone s svojo šesto, predzadnjo sezono.