Za civilno poroko sta odštela 600 evrov. Foto: BoBo
Za civilno poroko sta odštela 600 evrov. Foto: BoBo

Zaljubljenca sta se sicer poročila že v soboto v hotelu Aman ob Velikem kanalu, danes pa sta na kratkem obredu podpisala še listino o sklenitvi zakonske zveze. V nasprotju z velikim slavjem v soboto pa sta civilno poroko opravila hitro in brez številnih povabljencev. Njuni zvezdniški prijatelji so se namreč večinoma že vrnili domov.

Civilna poroka je potekala v palači iz 14. stoletja Ca' Farsetti, kjer domuje mestna hiša in nekaj drugih uradov, poročni obred pa je opravil nekdanji rimski rimski župan Walter Veltroni, sicer dober Clooneyjev prijatelj. Igralčeva poročna priča naj bi bil kar njegov zvesti voznik vodnega taksija Alessandro Greco, poroča People.

53-letni hollywoodski zvezdnik in 36-letna odvetnica sta ponovno navdušila z elegantnimi oblačili. Amal je za uradni del poroke izbrala široke bele hlače in majico britanske modne oblikovalke Stelle McCartney, na glavo pa si je nadela velik klobuk.

Še en veseli dan obleganega para pa so nekoliko skazili protesti pred mestno hišo. Delavci so protestirali zaradi znižanja plač in upali, da jim bo Clooney, ki je znan tudi kot borec za človekove pravice in dobrodelnik, priskočil na pomoč. Igralec je peščici protestnikov pomahal v podporo, nato pa se je raje posvetil svoji ženi.