Sprva je veljalo, da se bosta Clooney in Alamuddinova, ki sta se zaročila konec aprila, 20. septembra poročila na njegovem posestvu ob jezeru Como, na začetku septembra pa je igralec, ki je sicer precej sovražno nastrojen do paparacev in tabloidnih novinarjev, nenavadno zgovorno razkril, da bo poroka v Benetkah. Foto: Reuters
Sprva je veljalo, da se bosta Clooney in Alamuddinova, ki sta se zaročila konec aprila, 20. septembra poročila na njegovem posestvu ob jezeru Como, na začetku septembra pa je igralec, ki je sicer precej sovražno nastrojen do paparacev in tabloidnih novinarjev, nenavadno zgovorno razkril, da bo poroka v Benetkah. Foto: Reuters
Vhod v luksuzni hotel Aman, edini s sedmimi zvezdicami v Benetkah. Tu bo potekalo poročno slavje, v njem pa bodo nastanjeni tudi svati. Foto: Reuters
V tej palači naj bi potekala civilna poroka. Foto: EPA
Druga polovica svatov bo nastanjena v hotelu Cipriani. Foto: Reuters
Ona je ujela 53-letnega igralca. 36-letna Amal, strokovnjakinja za področje mednarodnega prava in človekovih pravic, med njenimi slavnimi strankami pa sta tudi ustanovitelj WikiLeaksa Julian Assange in nekdanja ukrajinska premierka, razvpita Julija Timošenko. Foto: EPA

Poroka bo potekala v palači iz 14. stoletja Ca' Farsetti, kjer domuje mestna hiša in nekaj drugih uradov, poročni obred pa bo opravil 53-letni nekdanji rimski župan in minister za kulturo Walter Veltroni, sicer dober prijatelj Georgea Clooneyja, ki je moral za to priložnost pridobiti posebno licenco.

Spektakel, ki ga Italija in Benetke nestrpno pričakujejo, bo v romantično mesto zvabil več kot 150 svatov, med njimi bo veliko znanih hollywoodskih obrazov in drugih pomembnežev z drugih področij. Prvi poročni svati naj bi že pristali v Benetkah, v mestu pa v prihodnjih dneh pričakujejo pravi naval pripadnikov sedme sile, paparacev, radovednežev ...

Zaradi pričakovanega navala pričakujejo, da bo Clooneyjeva poroka predstavljala tveganje za javno varnost, zato so se odločili, da zaprejo ulice za pešce med 12. in 14. uro, ko bo potekal civilni obred. Dogodek, ki bo pritegnil veliko zvezdniških gostov, kot so Brad Pitt in Angelina Jolie, Cindy Crawford, Bono, Andrea Bocelli, Lana Del Rey, bo predstavljal velik varnostni zalogaj za beneške oblasti. Svati se bodo do palače pripeljali s čolni, spremljali pa jih bodo policijski čolni, saj želijo preprečiti morebitne incidente in nesreče, ko bodo Veliki kanal (Canale Grande), ki ga ne morejo v celoti zapreti, zasedli radovedneži, novinarji in televizijske ekipe z vsega sveta.

Svate bodo nastanili vse od luksuznega hotela Cipriani pa do edinega hotela v Benetkah s sedmimi zvezdicami Aman Resort. V zadnjem naj bi čez konec tedna potekalo veliko poročno slavje, civilni obred pa bo, kot rečeno, v ponedeljek v mestni palači ob Velikem kanalu.

George kot "superzet"
Bodočo nevesto Amal Alamuddin so danes opazili na milanskem letališču skupaj z materjo. 36-letna britanska odvetnica libanonskega rodu je na letališču blestela, piše ameriški People, tudi njena mama ni skrivala veselja nad velikim dnevom, ki že trka na vrata. Amalina družina je namreč navdušena nad bodočim zetom, glava družine, oče Ramzi, pa po besedah prijateljev ne bi mogel biti bolj zadovoljen s hčerino izbiro, saj meni, da je 53-letni igralec zelo inteligenten, dobrosrčen, simpatičen, 'kul' in predvsem noro zaljubljen v Amal.

George v armaniju, Amal v mcQueenu
Podrobnosti o poroki skušata zaljubljenca skriti pred radovednimi očmi javnosti - kljub temu pa je tujim medijem uspelo izvohati nekaj stvari.

George naj bi na veliki dan oblekel obleko znamke Armani, nevesta pa je izbrala obleko oblikovalke Sarah Burton, ki jo je izdelala za modno hišo Alexander McQueen. Kot zanimivost omenimo, da je omenjena modna hiša "zakrivila" tudi poročno obleko vojvodinje Cambriške leta 2011, ko se je ta do poročnega oltarja sprehodila z britanskim princem Williamom.

Igralec je za svojo poročno pričo izbral najboljšega prijatelja Randeja Gerberja, moža nekdanje manekenke Cindy Crawford, odvetnici pa bo ob strani stala njena sestra Tala.

Zarečenega kruha se največ poje
George, ki se ga je držal sloves "zagrizenega samca" in je dolga leta prijateljeval z vedno novimi mladimi manekenkami ali igralkami - nazadnje je bil v daljšem razmerju z nekdanjo rokoborko Stacy Keibler, znano predvsem po lepih in dolgih nogah -, se je s 36-letno Alamuddinovo, ki ima libanonske korenine, prvič v javnosti pokazal šele oktobra lani v Londonu.

Zaročila sta se aprila letos, pa čeprav je Clooney, ki se je pred več kot desetletjema že "opekel" v zakonu z igralko Talio Balsam, zaklel, da pred matičarja ne bo stopil nikoli več. Tudi naraščaja si do zdaj ni želel, a številni že stavijo, da ne bo trajalo dolgo, preden bosta z Amal oznanila še eno veselo novico.