Iz sveta znanih
(4)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 10 glasov Ocenite to novico!
Gery Keszler in Dita von Teese
Gery Keszler je v soboto zvečer razkril, da se z aidsom bojuje že dolga leta, saj je bil eden prvih v Avstriji, ki se je okužil. Foto: EPA

Dodaj v

Foto: Čustvena izpoved na Life Ballu – s HIV-om okužen tudi Keszler sam

Letos že 23. izvedba znamenite dobrodelne prireditve za boj proti aidsu
17. maj 2015 ob 10:24,
zadnji poseg: 17. maj 2015 ob 13:48
Dunaj - MMC RTV SLO

Organizator ene največjih dobrodelnih prireditev na svetu za boj proti aidsu je prav na odru Life Balla, ki je tudi letos privabil številne zvezdnike, priznal, da je tudi sam okužen z virusom HIV.

52-letni Gery Keszler je v zelo čustvenem nastopu povsem nepričakovano razkril, da se je tudi sam okužil z virusom HIV in se že leta bori z aidsom. "Bil sem eden prvih v Avstriji, ki sem se okužil," je priznal in nadaljeval, da mu kljub vsemu gre dobro in da želi dati pogum drugim, razkritje pa danes močno odmeva v avstrijskih medijih.

Kot vsako leto je dobrodelni dogodek privabil vrsto zvezdniških gostov. Na Dunaju so se v soboto zvečer tako zabavali in nastopali igralski par Charlize Theron in Sean Penn, modni oblikovalec Jean Paul Gaultier, ki je pripravil tudi modno revijo, pevki Mary J. Blige in Kelly Osbourne, kraljica burleske Dita von Teese, igralki Carmen Electra in Brigitte Nielsen, transseksualna umetnica Amanda Lepore in razvpita dedinja Lydia Hearst, ljubljenka domačega občinstva pa je bila seveda evrovizijska ikona Conchita Wurst.

Ekstravagantni kostumi
Prireditev je bila letos v znamenju del slikarja Gustava Klimta: zlata. Kot navdih sta služila spomladanski praznik iz časov antičnega Rima ver sacrum in istoimenska dunajska revija, ki je izhajala v času secesije. Prizorišče v dunajski mestni hiši je bilo tako odeto v zlato in spremenjeno v fantazijski svet z rajskimi pticami, angeli in lepimi Amazonkami, gostje pa so si nadeli razkošne kostume.

Dveurna slovesnost na trgu Rathausplatz, ki je za obiskovalce brezplačna, vsako leto privabi več kot 40.000 gledalcev. Tisti, ki jim je že prvi dan uspelo kupiti zelo zaželene vstopnice, so se po spektaklu ob odprtju zabavali še v notranjosti mestne hiše. Cena vstopnice za obiskovalce v kostumu je bila 90 evrov, za druge pa 160 evrov, zato so si ga seveda številni nadeli. Vstopnice VIP za 750 evrov na osebo pa so vključevale običajno vstopnico, sedež na tribuni VIP med odprtjem prireditve in vstop v ložo slavnostne dvorane v mestni hiši.

T. H.
Amanda Lepore
Roseanne Barr
Yasmine Petty
Sean Penn
Charlize Theron in Sean Penn, Kelly Osbourne
Jean Paul Gaultier
Kelly Osbourne
Mary J. Blige
Amanda Lepore
Charlize Theron in Sean Penn
Carmen Electra
Lydia Hearst
Mary J. Blige
Dita von Teese
Conchita Wurst
Conchita Wurst
Prijavi napako
Komentarji
pegas43
# 17.05.2015 ob 10:56
a ni pust februarja ?
Benten
# 17.05.2015 ob 14:50
Pogum za kaj? Da iz sebe narediš maškaro ali kaj drugega? Je to potrebno in če je, čemu?
oziris.va
# 17.05.2015 ob 17:51
Jesuš Marija!

Še sreča, da je tam Charlize Theron ... zaradi nje je še neko ravnovesje na tehtnici.
Tao3
# 17.05.2015 ob 12:33
Vidva pametna pred mano: mislim, da je bolj potrebno ceniti te ljudi, ki si UPAJO na plano, kot takšne, ki se ali so se skrivali po raznih omarah in kleteh Cankarjevega doma.

Ta tole potrebuješ pogum ;)
Kazalo