Conchita Wurst kot Adele Bloch-Bauer. Foto: EPA/Twitter Life Ball
Conchita Wurst kot Adele Bloch-Bauer. Foto: EPA/Twitter Life Ball

Kmalu po zmagi na Evroviziji je Conchita doživela debi v modnih vodah - kot zvezdniška izbranka je nastopila na modni reviji francoskega modnega oblikovalca, ki jo je vzel za "svojo".

V njegovi kreaciji se je pojavila tudi na največjem evropskem dobrodelnem dogodku, dunajskem Life Ballu. Prav za ta dogodek pa je letos posnela promocijske fotografije. Kot Adele Bloch-Bauer, ki jo je večkrat v svojih delih upodobil avstrijski slikar Gustav Klimt, bo s plakatov ljudi vabila na dobrodelno prireditev.

Na fotografijah, posnela jih je priznana fotografinja Ellen von Unwerth, 26-letna Conchita pozira v zlati kreaciji Jeana Paula Gaultierja, ki je narejena iz 12.000 kristalov Swarovski, izdelovali pa so jo več kot 1.000 ur. "Občutek, ko nosiš takšno umetnino, je senzacionalen," je komentirala pevka. "Obožujem Klimta, njegove slike z vsemi barvami, glamurjem in poezijo. Z navdušenjem sem se poklonila njegovi čudoviti sliki," pa je povedala Ellen.

Poster s podobo Conchite bo prodan na dobrodelni dražbi na samem Life Ballu, dogodku, kjer zbirajo sredstva za fundacije, ki pomagajo okuženim z virusom HIV. Letošnja dobrodelna prireditev na Dunaju bo potekala maja, zmagovalka Evrovizije pa se bo tam predstavila tudi kot pevka in manekenka na posebni modni reviji Jeana Paula Gaultierja. Med gosti pričakujejo številne znane obraze, svoj obisk je že potrdila igralka in dobrodelnica Charlize Theron. V preteklih letih so se Balla udeležili Antonio Banderas, Debbie Harry, Kate Moss, Naomi Campbell ter Bill Clinton in Elton John, ki sta tudi partnerja dogodka, saj sta že pred leti ustanovila lastni fundaciji za boj proti aidsu.

Izzivalen plakat pripravili tudi lani
V lanski razvpiti oglaševalski kampanji se je pojavila manekenka Carmen Carrera. Fotograf David LaChapelle je oblikoval dve različici njene podobe - z ženskimi in moškimi genitalijami, podobo pa je spremljal slogan: "Sem Adam. Sem Eva. Sem jaz."